APP, GPS en Geo-caching

APP

Tegelijkertijd met de officiële opening van het Heidekamppark in Stein op zondag 12 oktober 2014 werd ook letterlijk en figuurlijk een nieuwe app de lucht in gelaten. Deze app met als thema klimaatadaptatie werd ontwikkeld door de samenwerking van vele vrijwilligers van IVN Stein en het bedrijf CaffaWare B.V.

Met de app wordt aangetoond dat IVN Stein bij de tijd is. Naast een interessante en moderne website en Facebookpagina, beschikt de vereniging, die met natuureducatie bezig is, nu ook over een app.

De app is te downloaden (voor zowel Android als Apple smartphones en tablets) met de naam IVNStein, een applicatie met een interactieve wandeling in en rondom het Heidekamppark. De app heeft verschillende pluspunten; zo is de app, eenmaal gedownload, volledig offline te gebruiken. Tijdens het wandelen heb je dus geen internet nodig en bijgevolg dus ook geen hoge internetkosten. Nader je een interessant punt, dan wordt je daarop geattendeerd en krijg je beknopte informatie, aangevuld met foto’s of een video. Als extra kun je ook archeologische informatie oproepen: belangrijke gebieden waar opgravingen hebben plaats gevonden en oude (droge) beken. 

Dat de app voor jong en oud is, bewijzen de interactieve meerkeuze vragen. Bovendien kun je met het antwoord op alle vragen een woord vormen. Stuur je dit door, dan ontvang je een leuke attentie van IVN Stein. Kortom een app voor gezinnen in en buiten Stein. En een mooie gelegenheid om de telefoon niet te gebruiken om te bellen of te appen maar een interessante wandeling te maken in Stein.

Beschik je niet over een smartphone? Geen probleem. De route van het Heidekamppad (6,5 km) kun je ook zonder app lopen. De route start aan de ingang van het Steinerbos (Mauritsweg in Stein) vlakbij het gebouw van IVN Stein ‘de Boschhook’.

In december is er een update uitgevoerd en is ook het Waterleerpad toegevoegd. De totale lengte van deze wandeling is 7,5 km, maar je kunt onderweg kiezen om de route in te korten. De start is bij brouwerij de Fontein aan de Ondergenhousweg in Stein. Ook deze wandeling is interactief zoals bij het Heidekamppad. Korte teksten met uitleg, foto’s en vragen die je al of niet kunt beantwoorden. Met deze update is ook de mogelijkheid toegevoegd dat je op de foto’s kunt inzoomen.

 

Geo-caching

Een interessante en boeiende hobby die door jong en oud wordt beoefend. In samenwerking met Wandelsportcentrum Walking Limburg in Stein heeft IVN ook een “schat” verborgen op het Heidekamppark. De informatie over de cache is te vinden door op deze link te klikken.

 

GPS

Van het Heidekamppad kun je hieronder de route downloaden voor je gps-apparaat.

Voor gebruikers van een gps-navigatieapparaat: Het gpx-bestand  bevat  de TRACK en waypoints; de waypoints zijn de informatieborden die langs de beschreven route staan.

En voor de wandelaars zonder gps is een kaartje beschikbaar in de bijgesloten pdf-file.

De route start bij de ingang van het Steinerbos aan de Mauritsweg in Stein, waar voldoende parkeermogelijkheid is.

Heidekamp.gpx