Stein
Kind & Natuur
Op
woensdag08mrt201713:45

Scharrelkids Stapelmuurtje bouwen

Scharrelkids activiteit maart.

Vorige maand in februari hebben wij een insecten hotel gemaakt van hout, om thuis te kunnen ophangen, met groot succes.

Nu gaan wij weer iets maken voor de kleinere dieren en wel een stapel muur, deze muur wordt gebouwd in de Heemtuin en zal daar dan ook blijven staan, of liggen , zodat jullie altijd terug kunnen komen om te kijken naar de stapel muur. Hoe de muur moet gaan worden weten wij nog niet, dat ligt aan jullie hoe hij gebouwd wordt, maar veiligheid staat voorop.

Stapelmuurtjes bieden schuilgelegenheid voor dieren en hebben een grond kerende functie. Als fundering kunnen straattegels gebruikt worden, waarop je allerlei soorten stenen kunt stapelen.
De stenen muurtjes zullen in de loop der jaren vanzelf begroeiingen krijgen. De bekendste muurplanten zijn de gele helmbloem, muurleeuwenbek, muurbloem, muurvaren en havikskruidsoorten. En natuurlijk mossen als het purpersteeltje, pluisjesmos en het gele of oranje Xanthoria.

Wat jullie zeker mee moeten brengen zijn handschoenen, om de vingers te beschermen, want dit is een klus om te bouwen en te schouwen. De activiteit is op woensdag 8 maart in de Boschhook Steinerbos 2a bij IVN Stein van 13,45 uur tot 15.45 uur. Aanmelden kan via infoIVNStein@gmail.com.

Groetjes van het Scharrelkids team.

Algemene informatie

woensdag 1 maart 2017 - 16:45
Locatie: 
NEC De Boschhook
Steinderbos 2
6171 AL Stein
Nederland
Contactpersoon: 
John Leclaer
Google Maps image