Stein
Natuur in de Buurt
Op
woensdag19dec201808:45

NATUUR-EN CULTUURWANDELING WOENSDAG 19 DECEMBER 2018

Wandeling IVN Stein

NATUUR-EN CULTUURWANDELING WOENSDAG 19 DECEMBER 2018

Voor een mooie wandeling door het heuvelland gaan wij naar de rand van Maastricht. Vanaf ons startpunt gaat het, hoewel geasfalteerd, meteen omhoog. Even later stijgen wij tot hemelse hoogte om vervolgens af te dalen naar het pittoreske Bemelen. Hier ligt de Bemelerberg met een korte maar flinke klim (echte kuitenbijter) te wachten om ons te trakteren op een prachtig uitzicht. Via graspaden en veldwegen wandelen wij naar het Natuurgebied De Dellen om dalend via een hellingbos naar onze pauzeplaats te gaan.

Na de pauze volgt weer een flinke klim door het bos waar wij een mooi zicht krijgen op de voormalige groeve Curfs. Door het bos gaat de route ween omhoog naar Berg en Terblijt. Daarna zetten wij de afdaling in langs natuurgebied de Bemelerberg via mooie rustige landwegen richting Maastricht. 

Deze heuvelachtige wandeling, met enkele pittige klimmen, is bijna 15 km lang en na ongeveer 7 km is een horecagelegenheid voorzien. 

 

Afstand wandeling:           bijna 15 km

Moeilijkheidsgraad:          Meestal redelijk tot goed begaanbare paden. Diverse pittige klimmetjes en paden kunnen bij vochtig weer modderig en glibberig zijn. Wandelstokken zullen hier handig, zo niet noodzakelijk, zijn. 

Bijdrage IVN Leden:    Gratis

Bijdrage niet leden:           € 2,=

Carpoolen:                           € 2,50

Verzamelen:                        08.45 uur NEC, ingang Steinerbos, Mauritsweg te Stein

Vertrektijd:                   09.00 uur

 

Deelnemers wandelen voor eigen verantwoording en voor eigen risico.

 

 

HET IVN WANDELTEAM

 

Algemene informatie

donderdag 6 december 2018 - 08:45
Locatie: 
IVN
Steinderbos 2a
Stein
Nederland
Google Maps image