Stein
Bomen & Struiken
Op
zondag28apr201910:00

Bomenwandelingen in de vier seizoenen

Bomen over Bomen


Bomenwandelingen in de vier seizoenen

 

De zeven IVN afdelingen van de Westelijke Mijnstreek bieden u een heel jaar lang een   gevarieerde reeks van activiteiten met BOMEN 

als onderwerp: “Bomen over Bomen”

Eén van die activiteiten is een reeks van vier excursies waarin we door de seizoenen heen de ontwikkeling van bomen gaan volgen. We gaan letten op de complete verschijningsvorm van de boom en ook op de details die bij elke boomsoort horen. Door goed te kijken en door de bijzonderheden te onthouden groeit langzamerhand de kennis.

Het onthouden gaat gemakkelijker als je terug kunt kijken op foto’s. We moedigen mensen aan om tijdens de wandelingen foto’s te maken van de kenmerken die de verschillende bomen hebben. Foto’s maken is echter niet noodzakelijk om te kunnen deelnemen aan de excursies; ook zonder te fotograferen kunt u meedoen.

Het spreekt vanzelf dat u het meeste leert als u aan alle vier de excursies deelneemt maar u kunt ook één of twee keer mee gaan.  

Deze reeks van vier excursies wordt verzorgd door de IVN-afdeling Born - Land van Swentibold.

De data  zijn: 28 april, 21 juli en 3 november 2019 en 12 januari 2020.

De eerste wandeling is zondag 28 april van 10.00 tot 12.30 uur.

De wandeling gaat door het Limbrichterbos. We vertrekken vanaf de parkeerplaats van  het Dierenbeschermingscentrum Limburg, Langereweg 9, 6121 SB Born.

 

Omdat het aantal deelnemers beperkt is dient U zich aan te melden bij Marry Duwel via mail marry.duwel@hetnet.nl of tel: 046 4853003 

Deelname is gratis  en op eigen risico. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 


 

Algemene informatie

zondag 17 maart 2019 - 11:00
Locatie: 
, Langereweg 9,
6121 SB Born
Nederland
Google Maps image