DHZ-bezoek aan de Botanische Tuin Kerkrade

Deze tuin werd geopend in 1939, nadat In 1938 de tuinarchitect John Bergmans van de Staatsmijnen de opdracht kreeg een ontwerp te maken voor een Botanische Tuin. Hij mocht dit doen op een perceel afgestaan door de parochie O.L. Vrouwe Onbevlekt Ontvangen. In het begin was het een tuin ter verheffing en vermaak van de mijnwerkers en hun gezinnen, anno 2023 is de functie meer gericht op conservatie van de flora, en bijbehorende insecten, die er inmiddels is verzameld.

IVN ziet het bezoek aan de tuin als een mooie kans om u te leren zelfstandig planten te herkennen, vandaar een ‘Doe Het Zelf-bezoek’. Wij gaan u desgewenst helpen om te gaan met de gratis beschikbare planten-app op uw smart telefoon. Als u nog geen plantherkenningsapp heeft gedownload, doe dit dan voordat u mee komt naar de tuin. Ga naar uw app store en kies ‘PlantNet’, of ‘ObsIdentify’, beide zijn gratis. Daarnaast is er nog een mooie app om vogels aan hun gezang te herkennen met de naam ‘BirdNET’.

Vervolgens maken we met de app, een wandeling door de tuin, die dan mooi in bloei zou moeten staan. Dat alleen is al een mooie reden om aan te sluiten.
Na ong. anderhalf uur is er gelegenheid om samen nog een kopje koffie met vlaai te nuttigen en de ervaringen met de apps te delen.

Toegang EUR 5,- en consumptie op eigen kosten.
De tuin is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Zondag 11 juni om ong. 13:45 uur verzamelen binnen bij het terras van de tuin.

Er kan gecarpoold worden: Vertrek om 13:00 vanaf de Markt te Spaubeek.

Tuin open van 12:00 uur tot 17:00 uur.
Adres Sint Hubertuslaan 74, Kerkrade

Aanmelden bij Petra Driessen. Laat even weten of u rijdt of meerijdt.

Gidsen Petra Driessen en Jos Hennekens

Waar
Botanische tuin Kerkrade
Sint Hubertuslaan 74
6467 CK Kerkrade
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: 5
  • Aanmelden verplicht: Ja

Petra Driessen

Ontdek meer over

Deel deze pagina