Spau-Beek
Bomen & Struiken
Op
zondag13mrt202210:00

Presentatie “Tiny en Tuiny Forests”

Presentatie “Tiny en Tuiny Forests”.
Op zondag 13 maart 2022 van 10.00 tot 12.00 uur in het IVN-home.

“Groen doet leven, het nut en plezier van Tiny en Tuiny Forests”.

Toegang is gratis.
Aanmelden verplicht, info@ivnspaubeek.nl
Aanvang 10:00 uur
in het IVN-home ‘Moorheide’, in de kelder van het AZC Sweikhuizen.

Tiny Forests zijn razend populair en er komen er steeds meer van in Nederland. In Spaubeek wordt in maart samen met IVN Natuureducatie bij de nieuwe BMV een dergelijk mini-bos aangeplant. Hét moment om aandacht te besteden aan de ontstaansgeschiedenis van Tiny Forests en waarom dit concept zo’n succes is geworden.

Een tiny forest is een dichtbegroeid stukje bos met inheemse planten en niet groter dan een tennisbaan. Het biedt een verblijfplaats aan kleine zoogdieren, vogels, vlinders en bijen. Bij een school gevestigd, zoals in Spaubeek het geval is, kunnen de leerlingen tijdens lesuren in dit “buitenlokaal” over de natuur leren. Voor de buurtbewoners is het een prettige ontmoetingsplaats in de buitenlucht.

Wie het geluk heeft om een eigen tuin te bezitten, kan al op kleine schaal zijn eigen nog kleinere bosje, een zogenaamd “tuiny forest” creëren. Op slechts enkele m2 ontstaat met de juiste beplanting in een mum van tijd een bos(je) waar ook de luie tuinier veel plezier aan kan ontlenen. Bovendien is een tuiny forest uiterst nuttig. Waarom dat zo is, wordt in deze presentatie toegelicht.

Adres:
AZC Sweikhuizen. (voormalig Retraitehuis)
Moorheide 1
6174 RZ Sweikhuizen

 

 

Algemene informatie

zondag 13 maart 2022 - 10:00