Spau-Beek
Bloemen & Planten
Op
zaterdag11aug201810:30

Kroetwusjwandeling 11 augustus

Een oud gebruik dat de laatste jaren weer meer aandacht krijgt is het zegenen van een boeket met veldkruiden, op het feest van Maria Hemelvaart dinsdag 15 augustus.

Echter zelfs als het veldboeket niet wordt gezegend is er nu de kans om een mooie IVN-wandeling te maken waarin we de 7 kruiden waaruit dit boeket traditioneel hoort te bestaan zelf verzamelen en vervolgens gaan binden tot een mooi boeket om mee naar huis te nemen als decoratie of, zoals vroeger,  als bescherming tegen allerlei soorten onheil.

In de kroetwusj horen te zitten, twee broodgraan soorten, bijvoorbeeld tarwe en rogge, twee kruiden die een geneeskrachtige werking hebben, bijvoorbeeld Duizendblad en Boerenwormkruid en twee kruiden die het onweer zouden weren, Alsem en Koninginnenkruid / leverkruid. Als zevende hoort er walnootblad bij te zitten.

Tijdens de wandeling wordt er toelichting gegeven op het ontstaan van de traditie en de betekenis en werking van de 7 kruiden. Het lint met lengte van van 7 el waarmee de wusj gebonden moet worden wordt tegen betaling van 1 euro verstrekt, maar men kan het ook zelf meenemen.

Deelname aan alle activiteiten geschiedt op eigen risico.
Geschikt voor kinderen.
Deelname is gratis, slechts een kleine vergoeding voor de bindmaterialen van 1 euro.

Vertrekpunt de Bongerd (markt) te Spaubeek 10:30 uur.
Adres:
Bongerd 8
6176 AW Spaubeek

Contactpersoon: Petra Driessen 0627 834 315

Algemene informatie

zaterdag 11 augustus 2018 - 10:30
Locatie: 
Bongerd 8
6176 AW Spaubeek
Nederland
Google Maps image