Veldweg / Dommelbeemden Nijnsel

Langs de Lieshoutseweg bij huisnummer 37, van Nijnsel naar Mariahout begint de Veldweg, een mooie wandelroute met de nodige variatie. Mocht je overigens met de auto willen komen als je deze route begint, parkeer je auto dan bij de parkeerplaats bij Moerkuilen, tegenover Lieshoutsedijk 37A. Op andere locaties langs de route is het lastig parkeren.

De routebeschrijving hieronder begint bij de Lieshoutseweg. De route vanaf de parkeerplaats staat verderop in deze beschrijving bij Startpunt Moerkuilen. Je begint dan “halverwege” en gaat uiteindelijk weer verder vanaf het startpunt hieronder.

De wandeling door Dommelbeemden gaat door het stroomgebied van de Dommel, en komt onder andere ook langs Moerkuilen, een plas die is ontstaan door veenopgravingen. Tijdens de wandeling kun je runderen en andere grazers tegenkomen. Het is daarom sowieso zaak om een eventuele hond aan de lijn te houden, en om gepaste afstand te houden tot de runderen.

Neem ook goede schoenen mee die tegen modder kunnen. Zeker als het geregend heeft kan het her en der drassig en modderig zijn.

Eeen gedetailleerde route beschrijving kun je hier vinden. Downloadable gpx is hier te doenloaden