Snijbietsalade en Kamillethee

Snijbietsalade  en Kamillethee


Nodig aan materialen

snijbiet en kamillemesje
snijplank
pannetje
waterkoker

recept snijbietsalade

2 á 3 Snijbietjes
1 appel, als je een zoetekauw bent 2 appels
2 eetlepels appelstroop
1 theelepel kaneel

Werkwijze:

Snij de bietjes en de appels in kleine blokjes
Kook de bietjes en appel in een klein beetje water, ongeveer 20 minuten, blijf erbij zodat het niet aanbrand.
Als laatst voeg je de applestroop en kaneel toe en roer je alles door elkaar.
Je kan naar smaak appelstroop en kaneel toevoegen
Laat het afkoelen in de koelkast en eet smakelijk!
Warm is het ook erg lekker met gebakken aardappeltjes
Versier het eventueel met een kamillebloempje.

Kamillethee:

1 kopje water
ongeveer 5 bloempjes kamille,
deze kan je ook drogen, dan heb je een theelepeltje nodig

Kook een kopje water, laat dit heel even staan om wat af te koelen, als je kokend water op de bloemen iet verbranden ze en kunnen de stoffen die erin zitten hun werk niet meer doen.
Doe de kamillebloemen in een kopje of theepotje
Na een paar minuten gooi je het water op de bloemen, laat het minstens 10 minuten trekken, zeef de bloemen eruit en je hebt een heerlijk kopje thee om lekker tot rust te komen