Son en Breugel
Biodiversiteit
zaterdag04nov2017

Natuurwerkdag 2017

natuurwerkdag mensenHet was vandaag een schitterende dag om buiten bezig te zijn. Het zonnetje scheen en de temperatuur was heerlijk.
Scouting Dutmella, IVN Son en Breugel, Gemeente Son en Breugel en Staatsbosbeheer hebben samen een geweldige activiteit neergezet in het kader van de Nationale Natuurwerkdag.
Met zo'n 90 vrijwilligers, kinderen en volwassenen hebben we dennen geruimd die onze heide aan het verdringen waren. De kinderen en volwassenen gingen met zagen en schoppen aan de gang.

MosEr werden grote bomen omgezaagd door de kinderen onder toezicht van de volwassen begeleiders. De kinderen vonden het uitdagend en moesten hard werken om die bomen om te krijgen! Het harde werk werd beloond met een heerlijke kop soep bij Dutmella. De complimenten dus ook voor de catering. Daarnaast kregen alle deelnemers een survival armband en een "teken"kaart.

HagedisTussen het werk op de heide hebben de kinderen onder andere de levendbarende hagedis gevonden. Dit werd natuurlijk aangegrepen om wat meer uitleg te geven over de soorten die leven in de hei en waarom het belangrijk is om de heide vrij van bomen te houden.
Hier hebben alle vrijwilligers ook dit jaar weer aan bijgedragen, waarvoor dank!
Wil je ook meer leren over het gebied rond het Oud Meer, doe dan volgend jaar ook mee aan de Natuurwerkdag, of ga mee met één van de wandelingen van het IVN.

Tot volgend jaar!

Voor meer foto's zie onze facebook pagina!