Laarzenpad IVN Son en Breugel

Laarzenpad IVN Son en Breugel

Son en Breugel 13 mei 2021

Er zijn redelijk wat laarzenpaden in Nederland en België, en het mag daarom niet verbazen dat we er in Son en Breugel ook een hebben. En zelfs als je op internet naar het Laarzenpad in Son en Breugel zoekt, dan vind je nog verschillende routes. Deze beschrijving volgt een groot deel van de Breugelse Beek, en blijft zo veel mogelijk weg van de drukkere wegen. Het pad dat we volgen heet Laarzenpad, en dat is natuurlijk niet voor niets. Als het wat geregend heeft, dan kan het verstandig zijn om stevige schoenen of laarzen aan te trekken. Daarnaast leidt de wandeling door een groot stuk agrarisch gebied, en van oudsher willen boeren wel eens laarzen dragen.

Deze wandeling is ruim 5 kilometer lang, maar trek er gerust minimaal anderhalf uur voor uit, zeker als je van het landschap wil genieten.

Beginpunt

Pieter Breughel pleinWe beginnen in het centrum van Breugel, op het Pieter Brueghelplein bij de kastanjeboom. Daar is meestal wel een plekje om je fiets (of eventueel auto) te parkeren, en er is ook een bushalte vlak in de buurt. 

Kijk hier voor de gedetailleerde beschrijving.

 

Een gpx bestand kun je hier downloaden.

Deel deze pagina