Boomplantdag 2022 Bomen en struiken

Boomplantdag 2022

Son en Breugel 10 december 2022

honderden nieuwe loofbomen in het bos

Twee jaar konden er door de coronamaatregelen geen boomplantdagen georganiseerd worden maar op 16 en 17 november 2022 was het weer mogelijk: leerlingen van de basisscholen in Son en Breugel konden bomen gaan planten in het Sonse bos.

In grote vakken waar veel fijnsparren dood zijn gegaan (door kevers en klimaatverandering) moesten nieuwe loofbomen geplant worden zoals zoete kers, esdoorn en inlandse eik.

boomplant dag 2022Woensdag 16 november was het mooi weer en kwamen zo’n 100 leerlingen van de Stoklandschool en de Ruimte naar het plantperceel nabij het Gentiaduct. Vol enthousiasme werden er honderden bomen en boompjes geplant, ook de leerkrachten en de begeleidende ouders hielpen mee.

boom plant dag 2022-2Donderdag 17 november regende het maar de ruim 50 leerlingen van de Sonnewijzer en de Harlekijn hebben desondanks met groot enthousiasme vele bomen geplant op een groot perceel in Bosgebied West. Natte grond blijkt echt zwaar te zijn maar met hulp van de medewerkers van de gemeente, de leerkrachten en ouders werden de kuilen goed gevuld en de bomen stevig aangestampt.

Beide dagen bood de gemeente na afloop van het planten aan alle kinderen chocolademelk (of iets anders) aan en dat werd zeer gewaardeerd.

We kijken terug op een zeer geslaagde boomplantdag 2022 die gerealiseerd is door de inzet van alle medewerkers

  • Linda Maassen en Irma Merkx van de gemeente,
  • de wethouders Steven Grevink en Jan Boersma,
  • alle medewerkers van de buitendienst van de gemeente,
  • de medewerkers van Bosgroep Zuid
  • de gidsen van IVN
  • en niet te vergeten de leerlingen, leerkrachten  en ouders van de Sonse lagere scholen

Het thema van deze dag was “(met) Bomen werken”: door het planten van al deze bomen dragen we bij aan het terugdringen van de negatieve gevolgen van de klimaatverandering en vergroten we de biodiversiteit. Het is waardevol en leuk om deze traditie samen met de leerlingen ook in de komende jaren voort te zetten.

Namens de werkgroep boomfeestdag van IVN Son en Breugel, Myriam van der Hooft

Ontdek meer over

Deel deze pagina