Son en Breugel
IVN
donderdag12mrt2020

Beperkte activiteiten wegens RIVM/Corona adviezen/overheids maatregelen!

Versoepeling van de maatregelen

De  maatregelen met betrekking tot het Corona virus worden langzaam versoepeld. Echter het verbod op samenkomsten en de regel van 1,5m afstand zorgen ervoor dat het gidsen voor volwassenen en jeugd nog niet mogelijk is. 
Tijdens onze activiteiten staan we vaak samen stil bij wat de natuur ons aan moois te bieden heeft. Dit word bijvoorbeeld lastig met de 1.5 meter regels.
Ook omdat als zoiets mis gaat de organiserende partij verantwoordelijk is en de bijbehorende boetes niet mist zijn voor de organisator.

LibelleAlle IVN publieksactiviteiten liggen derhalve nog stil. Werkgroepen kunnen, met inachtneming van de Coronamaatregelen, hun activiteiten wel weer oppakken.
Als je een ledenactiviteit orgrniseert bespreek dan van te voren heel erg goed hoe je er voor zorgt dat je aan de maatregelen voldoet. Wij zijn met zijn allen te veel gewend om direct samen naar een mooie natuurvondst te kijken.

Als de aangekondigde versoepelingen van de maatregelen blijvend zijn verwachten wij na de zomervakantie, op een corona regels bestendige manier, weer publieksactivitetiten te kunnen aanbieden.

Zie hier voor de huidige regels Stapsgewijs meer ruimte in het openbare leven

Natuuractiviteiten in Coronatijd

Het landelijk IVN biedt op haar site onder de titel #GROEN OM TE DOEN “ inspiratie om veilig, vrolijk en makkelijk thuis, in je tuin of op je balkon de natuur te beleven”

Staatsbosbeheer biedt op de site doe opdrachten  aan die kinderen  in de eigen tuin kunnen doen.
 
Vogelbescherming Nederland biedt op haar site een online cursus TUINVOGELS IN NEDERLAND aan.
 
Wandelroutenetwerk: Op de site van Visit Brabant kan iedereen zelf een wandeling plannen met behulp van de routeplanner en het wandelknooppuntennetwerk. De paaltjes van dit netwerk staan ook in de bossen rond Son en Breugel.
 
Op de sites van de IVN afdelingen in de omgeving staan ook allerlei tips voor activiteiten in deze coronatijd.