Wandeling Vogelwerkgroep in de Kampina

IVN Son en Breugel organiseert op zondagochtend 1 oktober een wandeling met de vogelwerkgroep langs Kerkpad Kampina, bij Boxtel.

Tijdens deze wandeling struinen we door een voormalige productiebos. De cultuurhistorie van het gebied is mede door de lanen zichtbaar gebleven. Dat de natuur in al die jaren de ruimte heeft gekregen, is duidelijk te zien op deze route. Zo heeft Natuurmonumenten sloten afgesloten, waardoor gewone dophei en veenmos weer een kans krijgen. Ook lopen er runderen en schapen.

Verderop kom je in een ander landschap terecht, eerst een bos met allerlei soorten naaldbomen: coniferen, grove dennen, sparren en ook de douglas. Later een berkenbos en ook loopt de route langs het beekje de Beerze waar we mogelijk de ijsvogel kunnen zien.

De vogeltrek is al in volle gang, maar er zijn zeker ook vogels die in Nederland blijven zoals de boomklever, boomkruiper, merels, spechten.  Dus we laten ons verrassen door de vogels die (nog) hier zijn en zich laten horen of zien en genieten intussen van een afwisselende wandeling. De route is ca 4,4 km. Omdat we regelmatig zullen stoppen en naar vogels kijken en luisteren zal de totale duur zo’n anderhalf tot twee uur zijn.

Honden (ook aangelijnd) mogen niet mee.

Start:               Zondag 1 oktober om 8.00 uur
Startpunt:        Parkeerplaats Kempseweg
Adres:              Annadreef, 5281 TH Boxtel

Aanmelden is niet verplicht maar wel aan te raden, mocht de wandeling bijv. niet door kunnen gaan: Aanmelden vogelwandeling, wandelen@ivn-senb.nl

ijsvogel
Waar
Parkeerplaats Kempseweg, Boxtel
Annadreef
5281TH Boxtel
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Roland (Wandel coördinator)

Wandel coordinator IVN Son en Breugel

Ontdek meer over

Deel deze pagina