Vogelwandeling rond Mosbulten

IVN Son en Breugel organiseert op zondagochtend 12 Februari een vogelwandeling rond Mosbulten. De wandeling begint klokslag 8:30 en duurt tot uiterlijk 10:30. Aanmelden is verplicht, het aantal deelnemers is beperkt tot 20. Geef uw naam, aantal personen, emailadres en liefst ook telefoonnummer door, voor het geval er wijzigingen zijn.

Mosbulten is eind van de 20e eeuw teruggegeven aan de natuur ter compensatie van de aanleg van de A50. De twee vennen die er 2 eeuwen geleden waren zijn weer terug: het Haverven en het Heikantven. Vooral het Haverven is zeker rond de winterperiode een pleisterplaats voor veel watervogels. Verschillende soorten ganzen, zwanen, eenden en andere vogels zijn er te zien die in de zomer soms weer vertrokken zijn naar noordelijker streken.

Vogelcursus

 

Bij deze wandeling wordt vooral gekeken naar deze vogels. Er is kans dat er bijvoorbeeld wilde zwanen, krakeenden, wintertalingen, dodaarsen, canadese ganzen en ander vogels rondzwemmen, en dat in de bossen rond het ven ook bijv. kramsvogels uit Scandinavie worden waargenomen. Zeker is het echter niet, omdat vogels wel eens weg willen vliegen en elders hun voedsel zoeken. Als u een verrekijker (of vogeltelescoop) heeft, neem die dan zeker mee! Afhankelijk van wat er te zien is, blijven we vooral rond het ven, of bij minder vogels lopen we mogelijk een rondje door natuurgebied Mosbulten.

 

 

Het gebied rond het ven kan drassig zijn, dus pas daar het schoeisel en kleding op aan.

Honden (ook aangelijnd) mogen helaas niet mee.

 

Starttijd Zondag 12 Februari, 8:30u
Voorlopig Startpunt Parkeerplaats Haverven
Ca. 100 meter voor Olen 26,
5674 PJ  Nuenen
Meer info / aanmelden Aanmelden vogelwandeling: wandelen@ivn-senb.nl

 

2021_11_13_10_36_10_3366_eos_80d_half
Waar
Mosbulten / Parkeerplaats Haverven
Ca. 100 meter voor Olen 26,
5674PJ Nuenen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Roland (Wandel coördinator)

Wandel coordinator IVN Son en Breugel

Ontdek meer over

Deel deze pagina