Son en Breugel
Vogels
Op
zondag13feb202213:30

Vogelwandeling rond Mosbulten

Deze wandeling is vol, aanmelders worden op de wachtlijst geplaatst

vogels kijken mosbulten aalscholver reigerIVN Son en Breugel organiseert op zondag 13 Februari een vogelwandeling rond Mosbulten. De wandeling begint klokslag 13:30 en duurt tot ca. 15:00. Aanmelden is verplicht, het aantal deelnemers is beperkt tot 12, en het startpunt kan nog wijzigen. Geef uw naam, aantal personen, emailadres en liefst ook telefoonnummer door, voor het geval er wijzigingen zijn.

 

vogels kijken mosbultenMosbulten is eind van de 20e eeuw teruggegeven aan de natuur ter compensatie van de aanleg van de A50. De twee vennen die er 2 eeuwen geleden waren zijn weer terug: het Haverven en het Heikantven. Vooral het Haverven is zeker rond de winterperiode een pleisterplaats voor veel watervogels. Verschillende soorten ganzen, zwanen, eenden en andere vogels zijn er te zien die in de zomer soms weer vertrokken zijn naar noordelijker streken.

 

Bij deze wandeling wordt vooral gekeken naar deze vogels. Er is kans dat er bijvoorbeeld wilde zwanen, krakeenden, wintertalingen, dodaarsen, canadese ganzen en ander vogels rondzwemmen, en dat in de bossen rond het ven ook bijv. kramsvogels uit Scandinavie worden waargenomen. Als u een verrekijker (of vogeltelescoop) heeft, neem die dan zeker mee! Afhankelijk van wat er te zien is, blijven we vooral rond het ven, of bij minder vogels lopen we mogelijk een rondje door natuurgebied Mosbulten.

 

Het gebied rond het ven kan drassig zijn, dus pas daar het schoeisel en kleding op aan.

 

Honden (ook aangelijnd) mogen helaas niet mee.

Starttijd

Zondag 13 Februari, 13:30u

Voorlopig Startpunt

Parkeerplaats Haverven

Ca. 100 meter voor Olen 26,

5674 PJ  Nuenen

Meer info / aanmelden wandelen@ivn-senb.nl

 

Algemene informatie

zondag 13 februari 2022 - 13:30 tot 15:30
Deze wandeling is vol, aanmelders worden op de wachtlijst geplaatst IVN Son en Breugel organiseert op zondag 13 Februari een vogelwandeling rond Mosbulten. De wandeling begint klokslag 13:30 en duurt tot ca. 15:00. Aanmelden is verplicht, het aantal deelnemers is beperkt tot 12, en het startpunt kan nog wijzigen. Geef uw naam, aantal personen, emailadres en liefst ook telefoonnummer door, voor het geval er wijzigingen zijn.
Locatie: 
Parkeerplaats Haverven (100 meter voor dit adres)
Olen 26
5674PJ Nuenen
Nederland
Google Maps image