Son en Breugel
Biodiversiteit
Op
zaterdag06nov202109:30

Natuurwerkdag Oudmeer 2021

Ruimte voor de heide

Houd jij ook zo van het Oudmeer? Kom jij hier ook iedere week wandelen? Kom dan ook helpen om dit heide gebied mooi en biodivers te houden!

04 natuurwerkdag 2018 oud meer kikkerOp zaterdag 6 november wordt bij natuurgebied Oud Meer in Son van 09.30-15.00 uur de Natuurwerkdag georganiseerd. We gaan dit jaar aan de slag op de heide om dennen en berken weg te zagen. Hiermee voorkomen we dat de heide langzaam dichtgroeit en behouden we het leefgebied van vogels, insecten, reptielen en amfibieën.

06 natuurwerkdag 2018 oud meer valkjeOm 9.30 verzamelen we ons bij het scoutinggebouw van Dutmella waarna we gezamenlijk, om 9.45, naar de heide zullen gaan rond het Oud meer. Hier zal een instructie worden gegeven over de werkzaamheden door Bosgroep Zuid-nederland. Voor deelnemers die alleen in de middag kunnen deelnemen zal er om 13.30 nogmaals vanuit het scoutinggebouw vertrokken worden.


Meedoen en aanmelden

Heide, natuurwerkdag, lunch, DutmellaVolwassenen en kinderen vanaf 7 jaar zijn -onder begeleiding- welkom om aan de slag te gaan. Kun je niet de hele dag? Je kunt ook alleen de ochtend of alleen de middag mee doen. Voor deelnemers die de gehele dag komen helpen, staat om 13.00 uur een heerlijke lunch klaar bij het nieuwe Scoutinggebouw van Dutmella.

Aanmelden via https://www.natuurwerkdag.nl/klus/oudmeer-sonse-bossen/2021-11-06 

Deelname is gratis. Parkeren is mogelijk aan de parkeerplaats aan het Dutmellapad, aan de Bestseweg tussen Son en Best. Indien mogelijk: neem eigen werkhandschoenen mee

De Natuurwerkdag in Son wordt georganiseerd door IVN Son en Breugel, Gemeente Son en Breugel, Scouting Dutmella en Bosgroep Zuid-nederland. Het is met ruimte voor 150 deelnemers één van de grootste locaties in Noord-Brabant.
 

Algemene informatie

zaterdag 6 november 2021 - 09:30 tot 15:00
Houd jij ook zo van het Oudmeer? Kom jij hier ook iedere week wandelen? Kom dan ook helpen om dit heide gebied mooi en biodivers te houden! Aanmelden via https://www.natuurwerkdag.nl/klus/oudmeer-sonse-bossen/2021-11-06 Deelname is gratis. Parkeren is mogelijk aan de parkeerplaats aan het Dutmellapad, aan de Bestseweg tussen Son en Best. Indien mogelijk: neem eigen werkhandschoenen mee
Locatie: 
Oud meer
Dutmellapad
Son en Breugel
Nederland
Google Maps image