Son en Breugel
Biodiversiteit
Op
zaterdag02nov201909:30

Natuurwerkdag 2019

natuurwerkdag logoLEEF JE UIT OP DE NATUURWERKDAG ZATERDAG 2 NOVEMBER
Op zaterdag 2 november 2019 vindt de Natuurwerkdag plaats op meer dan 300 locaties verspreid over heel Nederland.  Staatsbosbeheer, IVN Son en Breugel en Scouting Dutmella doen hiermee een oproep aan jong en oud om die dag mee te werken bij het Oud Meer (Dutmellapad, aan de Bestse Weg tussen Son en Best)

04 natuurwerkdag 2018 oud meer kikkerVeel mensen maken gebruik van de natuur rond Son en Breugel. Ruiters, mountain bikers, hardlopers en wandelaars genieten aktief van de buitenlucht. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat zonder onderhoud aan een gebied als het Oud Meer de open ruimte langzaam maar zeker dicht zou groeien! Dat zou jammer zijn van dit mooie stukje natuur. Het wegzagen of trekken van boompjes vergroot de heide en daarmee het leefgebied van planten en dieren die afhankelijk zijn van veel zonlicht. Talloze vogels, vlinders, libellen, reptielen en amfibieën profiteren hiervan.

Dus als je geniet van de natuur, dan kun je misschien ook een bijdrage doen aan het in stand houden ervan.

06 natuurwerkdag 2018 oud meer valkjeScouting Dutmella, het IVN, Staatsbosbeheer en gemeente Son en Breugel organiseren de natuurwerkdag op 2 november. Jong en oud kunnen tussen half 10 en 3 uur recreatief de handen uit de mouwen steken. Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar (onder begeleiding) zijn welkom om met ons aan de slag te gaan, ook als je maar een gedeelte van de dag mee kunt werken. In de pauze wordt voor koffie, thee en soep en broodjes gezorgd.

Meedoen en aanmelden
Jezelf, vrienden en familie aanmelden voor een gezellig dagje onder elkaar?! Voor mogelijkheid tot inschrijving, meer informatie en een overzicht van alle activiteiten in de buurt kun je terecht op www.natuurwerkdag.nl. (locatie "oudmeer").

Meld je snel aan en leef je uit! 
Aanmelden: https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/oudmeer-sonse-bossen

Algemene informatie

zaterdag 2 november 2019 - 09:30 tot 15:00
Scouting Dutmella, het IVN en Staatsbosbeheer en gemeente Son en Breugel organiseren de natuurwerkdag op 2 november. Jong en oud kunnen tussen half 10 en 3 uur recreatief de handen uit de mouwen steken. Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar (onder begeleiding) zijn welkom om met ons aan de slag te gaan, ook als je maar een gedeelte van de dag mee kunt werken. In de pauzes wordt voor koffie, thee en soep en broodjes gezorgd.
Extra Informatie: 

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB en KNNV vereniging voor veldbiologie. De Natuurwerkdag wordt mede gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij.