Son en Breugel
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag26okt201910:00

Fotografiecursus

De datum is geprikt!

De fotografie cursus wordt gehouden op 26 oktober 2019 in het IVN gebouw. De cursus duurt van 10.00 tot 16.00. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Lijkt het je leuk om mee te doen en heb je minimaal een degelijke smartphone of een fototoestel dan ben je nog van harte welkom.

Bij voldoende belangstelling wordt op 9 november ook nog een cursus gehouden.

De kosten bedragen € 20,- per persoon voor IVN-leden inclusief een heerlijke lunch. Voor niet leden kost de cursus € 40,- euro per persoon.

Om jezelf op te geven kun je op deze link klikken: "geef je op voor de fotografiecursus"

Cursus inhoud

De cursus zal bestaan uit het bewustmaken & leren van fotocomposities.
Daar zijn een aantal gouden regels voor die de basis vormen van een compositie.
Een goede compositie is immers de basis van een goede foto ongeacht het fototoestel.
De cursus zal daarom ingaan op goede composities waar de gouden regels worden toegepast. Dat zal worden ondersteund met verschillende voorbeelden.

Deze voorbeelden laten zien waar je op moet letten en hoe de gouden regels zijn toegepast welke de ingrediënten vormen van een goede compositie.
Dat lijkt complex pittig maar is eigenlijk kinderlijk eenvoudig, heel veel mensen zijn zich er alleen niet van bewust.
De basis composities gaan één dag proberen aan te leren.
De cursus omvat elementen zoals “derden”, “diagonalen” en “gouden spiraal”
Daarbovenop komt het kiezen van een perspectief.
Ik wil het niet te technisch maken, maar nadat de composities zijn besproken komen er een paar aspecten bij zoals Dof (Depth of Field), sluitertijd en diafragma.
Veel moderne smartphones hebben tegenwoordig intelligente functies om het effect van deze technische aspecten na te kunnen nabootsen zonder dat ze daadwerkelijk aanwezig zijn.
Ook dat zal ik de revue laten passeren.  Ik zal daarmee laten zien wat het verschil is tussen een smartphone en een professionele camera maar ook dat een smartphone op sommige vlakken, door de gigantische rekencapaciteit, soms mooiere plaatsjes schiet dan een professionele camera.

In professionele wedstrijden doen steeds vaker foto’s afkomstig van smartphones mee waarbij sommige ook gewoon awards winnen.

Programma

De cursusdag zal bestaan uit theorie en praktijk.
We beginnen met theorie en een kort stukje praktijk om te oefenen met de regels van compositie. Dat doen op locatie m.b.v. de opgezette dieren.
Hierna gaan we de wat meer technische aspecten behandelen die een foto dat extra beetje accent geeft, op weg naar een award!
Als het kan gaan we hierna naar buiten (als het weer dat toelaat)
We zullen ons vooral richten op natuurfotografie met en zonder mensen in beeld.
We gaan alle geleerde elementen toepassen waarna we de compositie-verschillen en technieken laten zien.
Deze dag zal het fotograferen door het eenvoudige leren beheersing van technieken naar een hoger niveau tillen.
Het belooft daarom een gezellige, informatieve, en leerzame dag te worden die elke foto mooier maakt.

Gegeven door

Deze cursus wordt gegeven door Wilbert Maximus van Get-it-on-Picture.

Wilbert Maximus is Top-foto-awards winnaar in verschillende wedstrijden en verschillende keren geëindigd in de top 10 uit wedstrijden met 1000-den fotografen wereldwijd.

Algemene informatie

zaterdag 26 oktober 2019 - 10:00 tot 16:00
De cursus zal bestaan uit het bewustmaken & leren van fotocomposities. Daar zijn een aantal gouden regels voor die de basis vormen van een compositie. Een goede compositie is immers de basis van een goede foto ongeacht het fototoestel. De cursus zal daarom ingaan op goede composities waar de gouden regels worden toegepast. Dat zal worden ondersteund met verschillende voorbeelden.
Locatie: 
IVN Gebouw
St. Genovevastraat 37
5694 AE Breugel
Nederland
Extra Informatie: 

De fotografie cursus wordt gehouden op 26 oktober 2019 in het IVN gebouw. De cursus duurt van 10.00 tot 16.00. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Lijkt het je leuk om mee te doen en heb je minimaal een degelijke smartphone of een fototoestel dan ben je nog van harte welkom.

Google Maps image