Son en Breugel
Insecten
Op
maandag07okt201919:00

Bibliotheek Son en Breugel - Spraakmakers - De imker

Bijen houden, waar doe je dat?

Bijen houden, waar doe je dat?

De meesten onder ons hebben op school wel geleerd hoe nuttig bijen zijn. Zij bestuiven bloemen en zorgen voor honing en propolis. Ook weten de meesten wel dat je voorzichtig met ze moet omgaan omdat ze vervelend kunnen steken. Maar weinigen realiseren zich hoe interessant het is om zelf bijen te houden en hebben vaak niet in de gaten hoe makkelijk dat kan, ook in de bewoonde wereld zoals in een stad of dorp. Of dat bijen niet gevaarlijk zijn, zolang je ermee weet om te gaan.

Bert van Boxtel

Sinds enkele jaren houdt imker Bert van Boxtel bijen. Hij was in gesprek met een Londenaar, die midden in de stad bijen hield. Als je midden in Londen bijen kunt houden, dan kan dit midden in Son en Breugel toch zeker ook, dacht hij. Zo gezegd, zo gedaan. Naar schatting zijn in Son en Breugel een kleine tiental personen actief als imker. Sommigen van hen hebben hun bijenvolken aan huis. Zo ook Bert. Op uitnodiging van bibliotheek Dommeldal vertelt hij wat er komt kijken bij het bijen houden. Als kersverse imker legt hij uit hoe en waarom hij tot het houden van bijen is gekomen, en wat je ervoor nodig hebt om zelf bijen te gaan houden. Hoe makkelijk het is om ook imker te worden en daarmee een bijdrage te leveren aan het voortbestaan van deze nuttige en interessante insecten, ontdek je bij deze presentatie. Hier worden ook de materialen getoond die een imker nodig heeft. Aan de hand van filmfragmenten krijg je daarnaast een aantal interessante aspecten uit het leven van bijen te zien.

Voor meer informatie en aanmelden: Spraakmakers - De imker

Algemene informatie

maandag 7 oktober 2019 - 19:00 tot 21:00
Locatie: 
Bibliotheek Son en Breugel
Kerkstraat 2c
5691 AK Son en Breugel
Nederland
Extra Informatie: 

Deze lezing is onderdeel van het concept SpraakMakers. Heb jij ook een jarenlange passie of specifieke kennis op een bepaald gebied wat je graag wilt delen met anderen? Word dan SpraakMaker in de Bibliotheek! Meer informatie op www.bibliotheekdommeldal.nl.
Aanmelden is fijn, maar niet verplicht. Toegang voor de lezing is op basis van vrijwillige donatie.

Google Maps image