Sint-Oedenrode
Insecten
maandag03aug2020

Met ons bijenhotel de zomer van 2020 in

In mijn laatste verslag, april j.l., over de toestand van ons bijenhotel bij de natuurpoort van de Vresselse Hut, gaf ik aan dat ondanks het afzeggen van het gehele voorjaarsschema door Corvid-19 er toch nog de nodige werkzaamheden zijn verricht.

Denk hierbij aan de weidevogelgroep die de nodige perceeltjes afstruinde, een aantal leden die de zwaluwwand bij Ans weer klaar maakten voor het komende broedseizoen, de steenuilengroep die de afgelopen maanden kilometers maakten om alle broedgevallen te controleren en misschien ben ik er nog wel wat vergeten.

Ook het bijenhotel kreeg een z.g. grote beurt. Terwijl er al vele tientallen bijen rondvlogen werd de bloementuin onderhanden genomen en gaf Gerrit K. een apk-beurt aan het hotel zelf.

bijenhotel2Na tussentijds enkele schoonmaakwerkzaamheden te hebben verricht is gisteren de gehele bloementuin weer eens onderhanden genomen. Het stond er, dank zij de vele regenbuien van de afgelopen tijd, vol met onkruid en dus werk aan de winkel. Ook op het dak zit de groei er weer goed in. In deze periode zie je weinig bijen rondom het hotel maar er des temeer in de bloementuin. Ook de vlinders zijn zeer actief en ik spotte er maar liefst vijf soorten. Al met al een genot om naar te kijken en blij dat die langdurige hete zomer nog even wegblijft.

bijenhotel3door: Theo Gottenbos

Verslag bouw bijenhotel

Een kijkje nemen? Het Bijenhotel is te vinden tegenover de Vresselse hut, Vresselseweg 33 Nijnsel.