Ledenuitje naar Well Landschap

Ledenuitje naar Well

Sint-Oedenrode 12 oktober 2019

Dit jaar vond wederom het ledenuitje van IVN- Rooi plaats en wel op 29 sept. 2019.

wel 3Voor de invulling van dit uitje was het bestuur gefocust op de Maasduinen in Limburg. En dus trokken de bestuursleden, Arno, Theo en Wim, aangevuld met Connie Smits op 20 juli naar Well om e.e.a. voor te bereiden. Aldaar werd gezocht naar een mooie locatie waar de deelnemers na een lange reis zouden kunnen genieten van een kopje koffie/thee met Limburgse vlaai. Deze locatie werd gevonden bij Nationaal Park `De Maasduinen`. Een mooi bezoekerscentrum/restaurant gelegen aan de rand van het Reindersmeer.

Gepland was verder een wandeling te maken door dit duinengebied onder leiding van enkele gidsen en daarna door te reizen naar Venray. Hier zou worden samengekomen in het `Oda- park` genoemd naar de heilige Oda uit ons eigen dorp.

Op het park zelf kon een lunch worden gepland om daarna een wandeling in het park te maken, vol gezet met beelden en uitdrukkingen als ook in de kelders van het museum zelf. Daarna zou men terug reizen naar Sint-Oedenrode.

Nadat de aanmeldingsperiode voorbij was bleken 22 leden te willen meereizen en dus vertrok op 29 sept. een vijftal auto`s richting Well. De weersvooruitzichten waren niet gunstig en onderweg dienden de ruitenwissers met regelmaat hun werk te doen. Aangekomen bij het restaurant aan het Reindersmeer (een prachtige locatie met veel informatie over de Maasduinen) kon men genieten van koffie/thee en een lekker stukje gebak. Na enige tijd doken een tweetal gidsen op om met ons door het mooie natuurgebied te trekken.

well 2

De grote groep werd in tweeën gesplitst en men liep door bossen, heide, en aan de waterkant. Een van de gidsen was gespecialiseerd in het dierenbestand van o.a. das, marter, ree en vos en pakte regelmatig wat uit zijn rugzak om zaken te verduidelijken, bv. de schedel van een ree en wees verder op allerlei sporen op het pad.

Bijzonder waren de zeer oude vliegdennen die wij onderweg tegenkwamen. Men schatte ze honderden jaren oud en dat was ook duidelijk te zien.

Na deze prachtige wandeling (bijna geen drup regen gevoeld) werd verder gereden naar Venray. Op de bestemming, het Oda- park, wachtte een overheerlijke lunch op ons en konden we bijpraten over hetgeen we hadden ervaren tijdens de wandeling.

well 1Na de lunch werd het uitgebreide park met volop kunstobjecten bekeken als wel ook in de kelders van het museum. Rond 16.00 uur werd afscheid genomen en keerden wij met een goed gevoel huiswaarts.

Met dank aan Theo voor het maken van dit verslagn. De pdf-versie van het verslag (met wat meer foto’s) is hieronder te downloaden:

Verslag ledenuitje Well

Ontdek meer over

Deel deze pagina