Biowalking Sint-Oedenrode

Heeft u diabetes type 2, COPD of (risico op) hart- en vaatziekten? En u gaat uit zichzelf niet snel wandelen, maar u heeft het voor uw gezondheid wel nodig? Loop dan mee met een Biowalk in ons mooie Sint-Oedenrode en omgeving.

IVN Biowalking is een groepswandeling in de natuur voor mensen met diabetes, COPD of (riscio op) hart- en vaatziekten, begeleid door een IVN natuur­gids en een deskundig persoon uit de zorg. Samen loopt u door de mooie natuur in Sint-Oedenrode. De wandelingen zijn bedoeld voor inwoners van Meierijstad.

U ervaart dat beweging en het buiten zijn een positieve invloed op uw lichaam hebben. Ook ontmoet u andere patiënten met een chronische ziekte. Door contacten met lotgenoten en een unieke natuurbeleving is Biowalking niet alleen goed voor uw gezondheid, maar vooral ook heel leuk!

Hoe ziet een Biowalk eruit?

U wandelt mee met in totaal vier Biowalks die een keer in de maand op vrijdagochtend plaatsvinden. Elke Biowalk begint met een half uur redelijk doorwandelen om conditie op te bouwen. Na een korte pauze laat de IVN natuurgids u de natuur en het landschap van Sint-Oedenrode beleven. De zorgverlener is beschikbaar voor vragen. Het gemiddelde wandeltempo ligt op ca. 3,5 km/uur. Terug bij de startlocatie praten we na onder het genot van een kopje koffie of thee voor wie wil. Deelnemers betalen hun eigen consumptie.

Groepssamenstelling

De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers, begeleid door een deskundig persoon uit de zorg (bijvoorbeeld diëtiste, praktijkondersteuner, fysiotherapeut) en een IVN natuurgids. 
Als deelnemer kunt u met een gemiddelde conditie prima meelopen. De wandeling is maximaal 4 km lang, waarvan het eerste en laatste stuk van en naar de startlocatie wat meer doorwandelen is.

Biowalking IVN Sint-Oedenrode voorjaar

Tijden en locaties

De wandelingen starten op de volgende data in het najaar 2022:

Vrijdag 16 september 2022 van 10.00 - 12.00 uur; startlocatie bij de molen in Eerde
Vrijdag 14 oktober 2022 van 10.00 - 12.00 uur; startlocatie bij De Schaapskooi in Schijndel
Vrijdag 11 november 2022 van 10.00 - 12.00 uur; startlocatie de molen in Eerde
Vrijdag 9 december 2022 van 10.00 - 12.00 uur; startlocatie bij De Schaapskooi in Schijndel

Kosten

U schrijft altijd in voor een complete serie van vier Biowalks. De kosten hiervoor bedragen € 10,00 per persoon exclusief koffie of thee. U kunt iedere maand tot en met november instappen voor uw eerste wandeling. 

Aanmelding

Aanmelding en betaling loopt via de organisatie GUUS Beweegt Je die de Biowalks in Sint-Oedenrode en Uden coördineert. 

Meldt u hier aan.

Vlak voor de eerste wandeling ontvangt u van IVN Rooi nog een mail met nadere informatie.

Vragen?

Interesse, maar heeft u nog vragen over Biowalking? Stuur een e-mail naar biowalking.ivnrooi@gmail.com of bel met de coördinator, Connie Smits, 06 - 12 22 14 58 (na 18.00 uur).
 

Biowalking Sint-Oedenrode komt mede tot stand door Synchroon Zorggroep en Guus Beweegt Je.