Biowalking Sint-Oedenrode

Heeft u diabetes type 2, COPD of (risico op) hart- en vaatziekten? En u gaat uit zichzelf niet snel wandelen, maar u heeft het voor uw gezondheid wel nodig? Loop dan mee met een Biowalk in ons mooie Sint-Oedenrode.

IVN Biowalking is een groepswandeling in de natuur voor mensen met diabetes, COPD of (riscio op) hart- en vaatziekten, begeleid door een IVN natuur­gids en een deskundig persoon uit de zorg. Samen loopt u door de mooie natuur in Sint-Oedenrode. De wandeligen zijn bedoeld voor inwoners van Meierijstad.

U ervaart, in een veilige omgeving, dat beweging en het buiten zijn een positieve invloed op uw lichaam hebben. Ook ontmoet u andere patiënten met een chronische ziekte. Door contacten met lotgenoten en een unieke natuurbeleving is Biowalking niet alleen goed voor uw gezondheid, maar vooral ook heel leuk!

Hoe ziet een Biowalk eruit?

U wandelt mee met in totaal vier Biowalks die een keer in de maand op vrijdagochtend plaatsvinden. Elke Biowalk begint met een half uur redelijk doorwandelen om conditie op te bouwen. Na een korte pauze laat de IVN natuurgids u de natuur en het landschap van Sint-Oedenrode beleven. De zorgverlener is beschikbaar voor vragen. Het gemiddelde wandeltempo ligt op ca. 3,5 km/uur. Terug bij de startlocatie geeft de zorgverlener onder het genot van een kopje koffie of thee voorlichting en advies over voeding, beweging of medicijngebruik.

 

Groepssamenstelling

De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers, begeleid door een deskundig persoon uit de zorg (bijvoorbeeld een diëtiste, een praktijkondersteuner) en een IVN natuurgids. 
Als deelnemer kunt u met een gemiddelde conditie prima meelopen. De wandeling is maximaal 4 km lang, waarvan het eerste en laatste stuk van en naar de startlocatie wat meer doorwandelen is.

Biowalking Dommeldal Olland

Tijden en locaties

De wandelingen starten op de volgende data in het voorjaar 2020:

Vrijdag 13 maart 2020 van 10.00 - 12.00 uur; locatie nog nader te bepalen
Vrijdag 10 april 2020 van 10.00 - 12.00 uur; locatie nog nader te bepalen
Vrijdag 8 mei 2020 van 10.00 - 12.00 uur; locatie nog nader te bepalen
Vrijdag 5 juni 2020 van 10.00 - 12.00 uur; locatie nog nader te bepalen

Volg ook onze Facebook pagina Biowalking Sint-Oedenrode voor actuele informatie.

Kosten

U schrijft altijd in voor een complete serie van vier Biowalks. De kosten hiervoor bedragen € 12,50 per persoon inclusief koffie of thee. U mag een introducé meenemen die ook € 12,50 betaalt. Deze persoon hoeft geen chronische ziekte te hebben. Na aanmelding ontvangt u een e-mail waarin staat hoe u dit bedrag kunt betalen en aanvullende informatie.

Vragen?

Interesse, maar heeft u nog vragen over Biowalking? Stuur een e-mail naar biowalking.ivnrooi@gmail.com of bel met de coördinator, Connie Smits, 06 - 12 22 14 58

Meld u hier aan.
 

Biowalking Sint-Oedenrode komt mede tot stand door Fonds NME en Fonds Coöperatief Dividend van de Rabobank.