Sint-Oedenrode
Bloemen & Planten
Op
zondag18jun201714:00

Zondagmiddagwandeling Exotische planten

koesteren of uittrekken?

Op zondag 18 juni nemen gidsen van IVN Sint-Oedenrode en Roois Landschap u mee op een middagwandeling in en om het dorp. Hierbij zal speciaal de nadruk liggen op de diverse exotische plantensoorten die hier ondertussen zijn ingeburgerd. In de Nederlandse natuur komen steeds meer uitheemse soorten voor, ofwel exoten. Dat zijn planten en dieren die niet op eigen kracht naar ons land zijn gekomen, maar zich hier door menselijk toedoen hebben gevestigd. Die soorten kunnen een verrijking van de natuur betekenen, maar enkele vormen ook een probleem doordat ze zich soms massaal uitbreiden. In de landelijke week van de Invasieve Exoten wordt hier aandacht aan besteed.

Tijdens een rustige wandeling laten de gidsen u kennismaken met enkele van de invasieve exotische planten die een bedreiging kunnen zijn voor onze inheemse natuur. Zo is de Reuzenbalsemien zich op een aantal plaatsen explosief aan het uitbreiden. Hetzelfde geldt voor de Japanse duizendknoop. Als deze planten zich eenmaal hebben gevestigd zijn ze moeilijk te bestrijden.

Vanzelfsprekend is er deze middag ook volop de gelegenheid om gezamenlijk te genieten van al het moois dat er in de natuur te zien en beleven is.

De wandeling start om 14:00 uur bij de kiosk op de markt in Sint-Oedenrode en eindigt daar weer omstreeks 16.00 uur.

Algemene informatie

zondag 18 juni 2017 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Markt
Sint-Oedenrode
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image