Sint-Oedenrode
Natuur
Op
zondag03sep201710:00

Zomerwandeling Vressels Bos met boswachter

Rick Verrijt vertelt over achtergronden van herstel vennen

Op zondag 3 september nodigt IVN Rooi u uit mee te gaan wandelen in het Vressels Bos onder leiding van boswachter ecologie Rick Verrijt van Staatsbosbeheer. Het zal u vast opgevallen zijn dat het Vressels Bos sinds vorig jaar een metamorfose heeft ondergaan. Er zijn bomen gekapt en sloten gedempt voor het herstel van de vennen. Binnenkort grazen er ook schapen in het Vressels Bos. 

Lavendelhei en heikikker

Door het venherstel en door stukken bos om te vormen naar droge heide krijgen bijzondere planten en dieren zoals lavendelhei en de heikikker de kans om hun leefgebied terug te veroveren. Boswachter Rick legt tijdens de wandeling haarfijn uit waarom herstel zo nodig is. Misschien zien we ook nog de schaapsherder aan het werk.

We starten vanaf de kruising Stokvenweg / Ostayweg in het Vressels Bos (inrijden vanaf Vresselseweg de weg Hazenputten in en met bocht mee naar rechts) en wandelen naar het ven Hazenputten. Hier is goed te zien wat Staatsbosbeheer allemaal gedaan heeft. De wandeling begint om 10.00 uur en duurt tot ca. 12.00 uur. Deelname voor jong en oud en gratis.

Deze wandeling maakt deel uit van een serie van 4 seizoenswandelingen die IVN Rooi in en om Nijnsel organiseert. 

Algemene informatie

zondag 3 september 2017 - 10:00
Locatie: 
Vressels Bos
Stokvenweg/Ostayweg
Sint-Oedenrode
Nederland
Google Maps image