Sint-Oedenrode
Natuur in de Buurt
Op
zondag11aug201909:00

Zomerwandeling Ommetje Rijsingen

Over natuur, landschap en cultuurhistorie

Al vanaf de openstelling van het Ommetje Rijsingen is dit een populaire wandelroute. De omgeving hier is dan ook vooral landschappelijk heel fraai en afwisselend. Op zondagochtend 11 augustus is iedereen van harte welkom om deze route te lopen, samen met de gidsen van IVN afdeling Sint-Oedenrode. De gidsen zijn ter plekke goed bekend en zullen tijdens de excursie aandacht besteden aan natuur en landschap, maar zeker ook aan de historie van deze omgeving.  

Dommel RijsingenOm 9:00 uur ’s morgens start de wandeling vanaf de parkeerplaats van Ahrend, Kofferen 60 Sint-Oedenrode, ingang links van de Ahrend kantoorflat. Meteen vanaf de parkeerplaats wordt de Dommel gepasseerd en belandt men in het landschappelijk fraaie Dommeldal, voor een belangrijk deel in beheer van Brabants Landschap.

Vanuit het Dommeldal wordt via een eeuwenoud akkercomplex het buurtschap Rijsingen bereikt en daarna de 18e eeuwse heideontginning Hoeve Arbeidslust.  De gidsen stoppen regelmatig om aandacht te besteden aan de natuur en aan de historie van dit afwisselende landschap. Na de wandeling van ongeveer 6 kilometer zal men tegen 12:00 uur weer terug zijn op het startpunt.

Deelname is gratis voor jong en oud. Honden zijn op de route niet toegestaan, ook niet aangelijnd.

Algemene informatie

zondag 11 augustus 2019 - 09:00 tot 12:00
Locatie: 
parkeerplaats Ahrend
Kofferen 60
Sint-Oedenrode
Nederland
Google Maps image