Sint-Oedenrode
Natuur in de Buurt
Op
zondag27mrt202209:30

Voorjaarswandeling in Olland

Grenzen van Rooi

Maart wordt van oudsher ook wel dé lentemaand genoemd en dat is terecht. In de tuinen bloeien de krokussen, narcissen en sneeuwklokjes. Ook in de natuur zie je steeds meer planten in bloei komen. Vooral aan de bosranden aan de zonkant zie je de eerste vrolijke bloemen verschijnen.  

lente 2De fijne gele bloemetjes van het Speenkruid en slanke Sleutelbloem. De paarsige bloemen van het Bosviooltje, Ereprijs en Dovenetel. De feestelijke witte bloeisels van de Sleedoorn en Bosanemoon. De wat minder bekende Holwortel, Kromhals en Wilde gagel zijn er ook altijd vroeg bij. Het lijkt of ze zich allemaal op de zon richten om zoveel mogelijk voorjaarswarmte te ontvangen.

lente 3De ontluikende natuur in de Lentemaand bezorgt altijd weer een vrolijk gevoel. De periode van lange nachten en korte dagen is voorbij. Laat de zomertijd maar komen. De langere dagen nodigen ook uit om meer de natuur in te trekken. Dat gaan we dan ook doen op zondag 27 maart. We vertrekken om 9:30 vanaf d’n Toel in Olland en zijn rond 11:30 weer terug. Aanmelden is niet nodig. Wie weet horen we nog een Tjif-tjaf.

lente 1lente 4

Algemene informatie

zondag 27 maart 2022 - 09:30 tot 11:30
Locatie: 
Café d'n Toel
Pastoor Smitsstraat 4
5491 XN Sint-Oedenrode
Nederland
Google Maps image