Sint-Oedenrode
Amfibieën & reptielen
Op
zondag07mei201709:00

Onderwaterbeestjes vangen en bekijken

voor kinderen bij IVN Rooi

In het water van het Dommelpark leven veel soorten kleine beestjes zoals schrijvertjes, watervlooien, waterschorpioenen, libellenlarven, kokerjuffers, bloedzuigers, waterspinnen en natuurlijk ook kikkervisjes. Kinderen tot en met 10 jaar die deze en veel andere waterdiertjes wel eens met eigen ogen willen bekijken kunnen zondagmorgen 7 mei samen met hun volwassen begeleiders terecht bij het IVN.

Vanaf 9 uur zondagmorgen zijn de natuurgidsen van IVN Rooi aanwezig om kinderen te begeleiden bij het vangen van waterdiertjes. De kinderen kunnen met netjes en bakjes zelf scheppen in een ondiep gedeelte van het water, waarna de vangsten gezamenlijk bekeken worden. Natuurgidsen geven uitleg over het scheppen en zullen samen met de kinderen en ouders de vangsten op naam proberen te brengen. Er zijn zoekkaarten beschikbaar om de namen op te zoeken.

waterdiertje

Tussen 9 en 12 uur is iedereen welkom om mee te doen, zo lang en zo kort als men wil. Ook voor de ouders zal het zeker weer een verrassing zijn wat er allemaal boven water komt. Na afloop worden alle diertjes weer losgelaten waar ze zijn gevangen. Kinderen die een eigen schepnetje hebben kunnen dit meebrengen. Ook het IVN zal voor een aantal netjes zorgen. Vanwege het scheppen vanaf de waterkant is het voor de kinderen belangrijk om laarzen te dragen.

De activiteit begint zondagmorgen om 9 uur bij één van de poelen in het Dommelpark in Sint-Oedenrode. Dit park is te bereiken vanaf de Van Rijckevorsel van Kessellaan, ingang via de straat “Dommelpark”. Het scheppen vind plaats in het park zelf en zal ongeveer tot 12 uur duren. Deelname is geheel gratis.

Let op de groene IVN-vlag die aangeeft op welke plek precies geschept wordt.

Alle kinderen tot en met ongeveer 10 jaar zijn van harte welkom, maar alleen onder volwassen begeleiding.

waterdiertjes scheppen

Algemene informatie

zondag 7 mei 2017 - 09:00 tot 12:00
Locatie: 
Dommelpark Sint-Oedenrode
Nederland
Google Maps image