Sint-Oedenrode
Natuur
Op
zaterdag05nov201609:00

Natuurwerkdag in de Vresselse bossen

Zaterdag 5 november organiseert Landschapsbeheer Nederland weer de Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersactie in het groen. Door het hele land steken duizenden mensen hun handen uit de mouwen om het landschap een opknapbeurt te geven. Onder het motto 'Leef je uit!' vinden uiteenlopende activiteiten plaats. Van onder andere poelen schoonmaken tot bomen knotten, fruitbomen snoeien en grienden afzetten.

Het IVN Sint-Oedenrode sluit ook dit jaar weer aan bij de landelijke natuurwerkdag. Wij doen dat in het Vressels Bos bij de vennen op de hoek van Vogelsven en Heieind. Daar gaan we verder waar we vorig jaar gebleven waren. Het is belangrijk dat de randen van de vennen open gehouden worden, zodat er voldoende licht en warmte door kan dringen. Dit is belangrijk voor de leefomgeving van o.a. de groene en bruine kikker, salamanders en hagedissen, libellen, juffers, vlinders, bijen en kevers.  Het verwijderen van grove den en andere ongewenste zaailingen, zoals berkjes, uit de heide zorgt ervoor dat ook de heide open blijft. Dit gebeurd vooral met de hand, de iets grotere dennetjes worden met snoeischaren afgeknipt. U bent van harte welkom om mee te komen helpen.

We beginnen om 9:00 uur en werken door tot ongeveer 13:00 uur. Laarzen zijn noodzakelijk. Wij zorgen voor snoeischaren en werkhandschoenen en natuurlijk voor de koffie met een lekker worstenbroodje. Plaatst van samenkomst : op de hoek van Vogelsven en Heieind in Nijnsel. Wil je meehelpen, laat dit dan even weten via de mail : ivnrooi@gmail.com of via dit aanmeldingsformulier.
 

Algemene informatie

zaterdag 5 november 2016 - 09:00
Locatie: 
Hoek Vogelsven en Heieind in Nijnsel
Nederland
Google Maps image