Sint-Oedenrode
Overig
Op
zaterdag31aug201920:00

Nachtvlinders én vleermuizen spotten !

Twee vliegen in één klap, één avond om nachtvlinders én vleermuizen te zien.

Nachtvlindernacht

Tijdens deze Nationale Nachtvlindernacht wordt er in heel Nederland naar nachtvlinders gekeken. Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen. Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. In Nederland zijn dat er meer dan 2000! Nieuwsgierig geworden? IVN gids Gerrit weet hier van alles van en zal een korte presenentatie geven. Daarna is het afwachten en kijken welke soorten er allemaal op het witte doek afkomen. Daarvoor moet je vaak wel wat geduld hebben, hoe later op de avond, hoe groter de nachtvlinders...

Vleermuizen spotten

Waar veel nachtvlinders zijn, zijn vaak ook veel vleermuizen. Nachtvlinders staan namelijk bovenaan op hun menu. Het Kienehoef park is één van de beste plekken van Rooi om verschillende soorten vleermuizen te kunnen spotten. Elke soort heeft zijn eigen "radiofrequentie", die we met speciale apparaatjes kunnen ontvangen. Met een zaklamp of infraroodcamera zijn ze ook te zien. De IVN gidsen van de vleermuizenwerkgoep weten hier alles van en zullen een korte presentatie geven alvorens we op pad gaan om ze te spotten. Ook hier geen garantie, maar de kans is vrij groot om 3-4 verschillende soorten te vinden.

Onder begeleiding van ouders/verzorgers zijn kinderen ook van harte welkom op deze avond. De avond begint om 20:00, er is niet echt een eindtijd. De vlinders zijn te zien op een vast doek, de vleermuizen al rondwandelend. Dus afgelopen wanneer je genoeg gezien en gehoord hebt. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Vast wat huiswerk:

Wat is het verschil tussen dag- en nachtvlinders?

Welke soorten vleermuizen zijn er zoal?

 

Algemene informatie

zaterdag 31 augustus 2019 - 20:00 tot 23:55
Locatie: 
Restaurant Helden van Kien
bremhorst 1
Sint-Oedenrode
Nederland
Google Maps image