Sint-Oedenrode
Insecten
Op
zaterdag23jun201821:00

Nacht van de Nachtvlinder

In de avond en nacht van 23 juni is heel Nederland in de ban van de Nationale NachtvlinderNacht. Op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland wordt in deze nacht gekeken naar nachtvlinders met behulp van lakens, lampen en stroop. Dat kan in de eigen achtertuin, maar ook met een georganiseerde excursie. 


nachtvlinder
KOM OOK!
Ga mee met de door IVN-Rooi georganiseerde nachtvlinderexcursie. Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis, want wie gaat er nu midden in de nacht het bos in, gewapend met een pot stroop? Wie spant er een laken in zijn achtertuin en zet er een felle lamp bij? Geen idee? Nachtvlinderonderzoekers vinden dit soort zaken heel gewoon. Ze doen het om beestjes met namen als agaatvlinder, huismoeder, rood weeskind en windepijlstaart te lokken. Nieuwsgierig geworden? Beleef het mee tijdens de Nationale Nachtvlindernacht.

Wat is de Nationale Nachtvlindernacht?

Verspreid door heel Nederland wordt naar nachtvlinders gekeken, onder begeleiding van experts. Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen. Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. In Nederland zijn dat er meer dan 800! Nieuwsgierig geworden? 

nachtvlinder

Algemene informatie

zaterdag 23 juni 2018 - 21:00 tot zondag 24 juni 2018 - 00:00
Locatie: 
Landschapscamping de Graspol
Bakkerpad 17
Sint-Oedenrode
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image