Sint-Oedenrode
Natuur
Op
zondag25mrt201809:30

De natuur ontwaakt (eindelijk)

Presentatie & wandeling over de voorbodes van de lente.,

De bloemen, bijen, mieren, vogels en vlinders. Waar zijn ze gebleven de afgelopen winter? Hoe en waar hebben ze beschutting gezocht voor de toch bij vlagen pittige winterse perioden? De eerste tekenen van de lente zijn weer zichtbaar. Er staat van alles in de startblokken om bij voldoende licht en warmte de kop op te steken. Wat zijn de voorbodes van de lente?

tjiftjafIn een korte presentatie worden de verschillende overlevingsstrategieën van planten, insecten en vogels uitgelegd. Om als tjiftjaf of ijsvogel half maart nog een winterse storm voor je kiezen te krijgen is namelijk geen sinecure. Ook voor mieren en bijen is de winter een kwestie van overleven, hiervoor hebben ze een indrukwekkend arsenaal aan strategieën ontwikkeld. Wat doen planten zoals speenkruid en maartse viooltjes om de winter te overleven?

speenkruid

Daarna snel naar buiten voor een korte wandeling om met eigen ogen te zien of het gelukt is. Waar moet je zoeken, waarop moet je letten? Zeker omdat planten en dieren sterk van elkaar afhankelijk zijn qua voedsel is het aspect van de timing zeer belangrijk. Is er wat te eten als de trekvogels arriveren? Valt er voor de bijen al wat te halen?

vlinderOp zondag 25 maart zijn we te gast bij Miss Hyacinth aan de Damianenweg 26, in Sint-Oedenrode. Het begint om 9:30  en duurt tot ongeveer 12:30. Ook leuk en leerzaam voor kinderen, onder begeleiding. Het is gratis en aanmelden is niet nodig. 

Algemene informatie

zondag 25 maart 2018 - 09:30 tot 12:30
Locatie: 
Miss Hyacinth
Damianenweg 26
Sint-Oedenrode
Nederland
Google Maps image