Sint-Oedenrode
Natuur in de Buurt
Op
maandag13apr202009:00

de Fietstocht "Door het beekdal van de Aa" is afgelast

Helaas, helaas, ook deze activiteit is afgelast. Zodra het weer verantwoord is zullen we uiteraard weer snel activiteiten organiseren. Zeker nu het zo'n lekker lenteweer is.

 

De riviertjes De Aa en de Dommel worden vaak in één adem genoemd. De twee riviertjes die Meijerijstad doorkruisen, samen op weg naar de Dieze om uiteindelijk in de Maas te stromen. Toch verschillen deze twee rivieren en het landschap eromheen enorm van elkaar. Op de fiets gaan we een kijkje nemen in het beekdal van de Aa.

We vertrekken vanaf Sint-Oedenrode richting Schijndel. Rond deze tijd van het jaar is in het Wijboschbroek al volop van de voorjaarbloeiers te genieten. Gidsen van het IVN weten daar van alles over te vertellen. We stoppen namelijk regelmatig als er iets interessants te zien is. Kasteel Heeswijk is op het hoogste punt te vinden, het kijkt uit over het lagergelegen beekdal. Wel zo handig bij de verdediging van het kasteel. Hier komen ook het recht getrokken gedeelte voor de snelle waterafvoer en het prachtige gekronkel weer samen. Kortom, het is een gebied waarover van alles te vertellen is, zowel boven als onder de grond. Dus fiets lekker mee op maandag 13 april.

kasteel heeswijkfoto: Door Johan Bakker - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62309608

Algemene informatie

maandag 13 april 2020 - 12:00
Locatie: 
Kiosk op de markt
Markt
Sint-Oedenrode
Nederland
Google Maps image