Beekdaelen-Schinnen
Natuur in de Buurt
Op
zondag14okt201809:00

Wandeling Montfort 7,5 km

Zondag 14 oktober wandelen wij in de omgeving van Montfort. Het is een wandeling van circa 7,5 kilometer. Het is een mooie en afwisselende wandeling door bossen en velden. Bij het voorlopen was er volop zon. De wandeling is zeer goed te lopen. Maar onderweg is er geen gelegenheid voor koffie. Dus zelf iets meenemen. Wij lopen door gebieden van Limburgs Landschap. Zij zijn zeer actief in deze regio.

Wij bezoeken het Reigersbroek. Dit was vroeger een uitgestrekt moerasgebied waarin kasteel Montfort werd gebouwd. Dit kasteel zullen wij niet zien tijdens de wandeling. Tot de 19e eeuw werd in dit gebied turf gewonnen. Na 1880 werd het gebied als landbouwgrond gebruikt. Omdat het er nat bleef, was er vooral wei en grasland. Nu worden de akkerlagen afgegraven en afgevoerd om de oorspronkelijke flora en fauna terug te krijgen.

Montfort ligt op een middenterras van de Maas, in de vallei van de Vlootbeek. Deze beek komen wij diverse keren tegen tijdens de wandeling. De beek ontspringt in Duitsland en loopt circa 17 kilometer door Nederland. De beek mondt in Linnen in de Maas.

Wij vertrekken om 09:00 uur vanaf het IVN-lokaal en om 09:30 uur vanaf de Huysbongerdweg 55 te Montfort. Dit is bij de camping Reigershorst. Er zijn maar weinig parkeerplaatsen langs de verkeersweg. Dus zoveel mogelijk samen rijden.

Foto: Rolf Cosar/Wikimedia Commons

Uw gids:
Huub Janssen

Algemene informatie

zondag 14 oktober 2018 - 09:00
Locatie: 
IVN Beekdaelen - Schinnen
Burg. Pijlsstraat 1d
6365 CG Schinnen
Nederland
Google Maps image