Wandeling Terbreggepad (23 februari 2019)

Tekst en foto’s Lenie Lelie

 

We gingen op een stralende dag met 17 personen een prachtige wandeling tegemoet. Er waren wat nieuwe wandelaars die de wandeling via facebook hadden gevonden en een paar die al lid zijn van IVN en ook de wandeling een keer mee wilden maken. We hopen ze vaker te zien.


We startten aan de achterkant van het Centraal Station en liepen richting het Noordplein. Sommigen hadden hier het voormalige gevangenisgebouw van de Noordsingel nog nooit gezien. Bij een restaurant aan het Zwaanshals (met echte gemalen koffie en biologische eigen gemaakte cake) hadden we onze eerste pauze.
 

De Rotte Crooswijk

Verder liepen we de langs de Rotte en de achterkant van de begraafplaats Crooswijk, en via de Bergse Linker Rottekade naar de Bergse plassen. We kwamen natuurlijk ook weer langs de eendenfarm met wel 25 soorten eenden, wat een prachtig schouwspel was.


Langs het dorpje Terbregge liepen we richting de Rotte. Wegens het mooie weer was het een leuk gezicht om te zien dat de bewoners bezig waren om hun tuinen in orde te maken voor het voorjaar. Omdat er al veel in bloei stond zag alles er fleurig uit.

Rotte
Langs de Rotte lopend sloegen we na verloop van tijd de afslag Ommoord in.
Bij het winkelcentrum Binnenhof hadden we weer een pauze en de helft van de wandelaars nam hier de metro en de rest liep nog door naar Station Alexander.
Het was een heerlijke, zonnige wandeling.