Wandeling Rotterdam Waterproject (21 december 2019)

Tekst en foto’s Anita van Keulen en Lenie Lelie

Aantal wandelaars: 11

We sloten het wandeljaar 2019 af met een wandeling in Rotterdam uit het boekje “Wandelen buiten de binnenstad van Rotterdam”. Deze wandeling, Waterproject, start bij station Rotterdam Centraal en voert langs singels die in de 19e eeuw aangelegd zijn om de problemen op het gebied van hygiëne en waterhuishouding op te lossen na de explosieve groei van de stad. Direct na de start van de wandeling lopen we langs de Spoorsingel.

Rdam waterproject singel

Even later komen we bij het Noordplein waar we een uitstapje maken naar Zwaanshals om koffie te drinken bij Hoppe, waar ze behalve heerlijke koffie ook zelfgemaakte lekkernijen bij de koffie hebben. Helaas, Hopper is gesloten wegens een onbekende storing. Niet getreurd, we vinden een andere locatie om koffie te drinken en te pauzeren. Na de koffie vervolgen we de wandeling. Via de Crooswijksesingel en de Boezemsingel lopen we naar het Oostplein en hebben mooi uitzicht op het Boerengat.

Rdam waterproject brug

We steken over en via het Haringvliet en de Oude Haven komen we bij de Maasboulevard. Hier genieten we van de skyline, op het water is altijd wat te zien. Een stukje verderop in de Veerhaven liggen mooie jachten, hier pauzeren we voor de lunch. Via de Westersingel lopen we weer naar het station.

Ondanks het grijze winderige weer was het mooi om langs de singels te lopen. Nadat we elkaar fijne feestdagen hebben gewenst keren we huiswaarts, op naar een nieuw mooi wandeljaar!