Wandeling Leidsche Hout en oude binnenstad (17 november 2018)

Aantal wandelaars: 14

Verslag en foto’s: Anita van Keulen en Lenie Lelie

Op deze mooie frisse herfstdag stond een wandeling in universiteitsstad Leiden op het programma. De wandeling startte aan de achterzijde van station Leiden Centraal, waar we onder de indruk waren van het imposante gebouw van het Leidsch Universitair Medisch Centrum. We liepen er omheen en zagen een volgend mooi gebouw: natuurmuseum Naturalis en iets later de Hogeschool Leiden.

Leidse Park

De route leidde ons via een parkje naar het Leidsche Hout. Hier genoten we van prachtige herfstkleuren en stonden stil om de mooie vijver met aan de rand een muziektent bij de theetuin te bekijken. In het voorjaar kwaken de kikkers luidkeels in deze vijver, maar ze zijn nu in rust en laten zich niet horen.

Via de slingerpaadjes van landgoed Oud Poelgeest kwamen we bij een klein maar heel mooi heempark. Langs de Haarlemmertrekvaart liepen we naar de oude binnenstad met historische steegjes, grachten, bruggetjes, musea en de Hortus Botanicus.

Heempark Oudpoelgeest

Sinterklaas en Pieten zijn we misgelopen, maar wij genoten van een mooie wandeling. De combinatie van natuur, in prachtige herfstkleuren, en een fraai stadscentrum was de moeite waard!