Wandeling Leerdam - Parels langs de Linge (21 april 2018)

Parels langs de Linge (12 km)


Er waren op deze zonnige dag 11 wandelaars aanwezig. Na eerst even van een koffie genoten te hebben op een gezellig terras, kwamen we bij het riviertje de Linge. Er stonden al vele fruitbomen in bloei. Het groen was al aardig uitgelopen en de bloesems tooiden de bomen in verschillende kleuren. Wat een heerlijk lentegevoel gaf dat ons.

Bij Asperen hebben we in de buitenlucht, gezeten op enkele bankjes, onze lunch opgegeten. Daar kwamen we aan de praat met een leuke "oudere" heer, die ons veel over Asperen wist te vertellen.

Bloei_fruitboomBij Fort Asperen liepen we vele wandelaars tegemoet die de Rode-Kruis-wandeling aan het lopen waren. Zodoende was het gezellige boel, maar gelukkig liepen we niet helemaal dezelfde route. We kwamen bij leuke plekjes zoals bij Acquoy. Vanaf de Lingedijk hadden we uitzicht op de bloeiende bomen.

Bloeiende_bomen

Na de Horndijk (1,5 km) te hebben afgelopen keerden we terug in het centrum van Leerdam. Hier hebben we nog een kijkje genomen in het Glasmuseum en hebben we nog wat gedronken.

 

bloesem

 

Het was een prachtige tocht, waarbij we weer gezien hebben hoe mooi de natuur is in de lente.

 

Lenie Lelie en Anita van Keulen