Wandeling Delfshavenpad (22 december 2018)

Wandeling Delfshavenpad (22 december 2018)
Aantal wandelaars: 10
Tekst en foto’s: Lenie Lelie en Anita van Keulen
Langs de Spaansebocht.

Op zaterdag 22 december 2018 liepen wij onze laatste wandeling van dit jaar.
Het avontuur begon al op het Centraal Station. Tot onze verrassing was daar Bas van 12 jaar uit Veendam die piano speelde in de centrale hal. Het zusje van Bas heeft suikerziekte en Bas speelde deze zaterdag op 16 stations in het hele land, van Maastricht tot Groningen, om geld op te halen voor het Diabetesfonds.

Onze wandeltochten zijn niet alleen om van de natuur te genieten, maar ook en vooral om met elkaar te genieten van de gezelligheid van de groep en de mensen die we tegenkomen.

Delfshavenpad

We namen tramlijn 7 om op het Willemsplein (na de koffie) te starten met onze tocht. Via Het Park bij de Euromast ging het richting het “oude” belastinggebouw en zo naar de St. Jobshaven. Langs het beeld van de slavenhandel en via de Westzeedijk liepen we richting Bataviakade naar het Hudsonplein. We volgden daarna het 1,5 km lange wandelpad door het prachtige Dakpark dat daar 15 jaar geleden is aangelegd. In het restaurant halverwege genoten we van een drankje en maakten we een sanitaire stop.

Aan het einde kwamen we op het Marconiplein en vandaar vervolgden we onze weg beneden langs een oude spoorlijn naar de wijk Spangen. Het was leuk om het Kasteel van Sparta te bewonderen. Via de Mathernesserdijk liepen we langs de Spangensekade oud Delfshaven in.

Delfshaven de molen
 

Delfshaven – de Achterhaven gezien vanaf de V.O.C.-brug.

Na Piet Heyn gegroet te hebben liepen we via de Coolhaven de brug over naar het Heemraadsplein en via de Mathenesserlaan tot de Nieuwe Binnenweg. Aan het einde hiervan, bij metrohalte Eendrachtsplein, was ook het einde van onze tocht.

Ondanks de temperatuur (ongeveer 7 graden) was het een prachtige wandeling.