Op safari in de stad Rotterdam

Op safari in de stad Rotterdam

Rotterdam en omstreken 14 april 2018

27 mei aanvang 11.00 uur

 

Op zondag 27 mei organiseert IVN afdeling Rotterdam zijn eerste stadssafari – in de binnenstad. Tijdens deze safari leert u het stadscentrum op een nieuwe manier kennen. Rotterdam is een natuurgebied met bijzondere planten, bomen, vogels en andere dieren, inclusief uzelf: de mens.

De stad is een door mensen gecreëerd biotoop. De bijzondere omstandigheden ervan trekken veel planten en dieren aan. Die zien het voordeel van de warmte, het ruime voedselaanbod, het gunstige vestigingsklimaat en de relatieve veiligheid. Wist u dat Rotterdam de meest exotische soortenrijkdom laat zien van alle steden in Nederland, en dat dat vooral komt door de haven? En dat soorten als de halsbandparkiet en de stadsduif van de stad een jachtgebied voor roofvogels maken?
Gidsen lopen met u mee en brengen u langs leuke plekjes; voor de rest laat u zich verrassen door de stadsnatuur. Als u leert kijken waar u loopt, gaat u het hartje van Rotterdam nog meer waarderen!

Deze stadssafari is een van de evenementen in het kader van het Fête de la Nature, het grootste grassroots natuurfestival van Nederland (www.fetedelanature.nl). De safari start op zondag 27 mei a.s. om 11.00 uur bij de hoofdingang van de Centrale Bibliotheek aan de Binnenrotte (Hoogstraat 110). De rondwandeltocht is ruim 4 kilometer lang en gaat soms over oneffen terrein. Goede wandelschoenen zijn dus een aanrader*). Neem uw verrekijker mee. Om ca 13.00 uur bent u weer terug bij de bibliotheek. Deelname is gratis.

U kunt u aanmelden (wel fijn, niet verplicht) via ivnrotterdam@gmail.com of via www.ivn.nl/afdeling/rotterdam-en-omstreken.

*) De tocht is minder geschikt voor jonge kinderen.

Deel deze pagina