Rotterdam en omstreken
Natuur in de Buurt
dinsdag24sep2019

IVN lanceert nieuwe Challenge: 2 x 2 uur herfstnatuur

Beleef de herfstnatuur
De herfst is nu echt begonnen: het weer is omgeslagen; de geuren en kleuren in de natuur vragen om aandacht. IVN, de landelijke vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid, daagt iedereen uit die herfst actief te gaan beleven. Zij heeft een challenge gelanceerd, die inhoudt dat de deelnemers twee keer per week worden uitgenodigd aandacht te schenken aan de natuur of de natuur dichtbij ingaat.

 

Hoe werkt het?
Via de website www.2uurnatuur.nl kunnen mensen zich aanmelden. Zij ontvangen twee keer week een korte e-mail, op dinsdag en vrijdag om 14.00 uur, met daarin een korte opdracht en een tip voor een IVN herfstactiviteit in het weekend, in de regio waar de deelnemer woont. Wat die opdrachten inhouden, is nog een verrassing, maar gedacht moet worden aan een activiteit waarbij je een (of meer) van je zintuigen gebruikt. IVN is nieuwsgierig naar de creativiteit van de deelnemers! Een overzicht van de input van de deelnemers wordt gepubliceerd op de website.

 

Natuur in Rotterdam en omgeving
De IVN-afdeling Rotterdam en omstreken heeft in de periode dat de challenge loopt (tot 1 november), diverse activiteiten op het programma staan, op verschillende locaties in haar werkgebied:
- een kinder-ontdekkingstocht in het Kralingse Bos (Rotterdam, 29 september)

  • een vleermuizentocht in het Schiebroekse Park (Rotterdam, 4 oktober)

  • een (trek)vogels-excursie in Broekpolder (Vlaardingen, 6 oktober)

  • een (leden)wandeling Bilthoven-Den Dolder (vertrek met trein vanuit Rotterdam, 19 oktober)

  • een minicursus paddenstoelen, lesavond met 2 excursies (Rotterdam, vanaf 24 oktober).

Meer details zijn te vinden op de website: www.ivn.nl/afdeling/rotterdam-en-omstreken/activiteiten.

 

Voor iedereen is er dus wat te beleven.
Met uitzondering van de minicursus paddenstoelen zijn de activiteiten voor niet-leden gratis. Laat je niet tegenhouden door wat regen; die is ook nodig om de paddenstoelen de grond uit te laten schieten. Laat je verleiden door de geuren en kleuren en de bijzondere verschijnselen die de herfst te bieden heeft.

 

Bijgaande foto (Stinkzwam, in Kralingse Bos) mag u desgewenst plaatsen/gebruiken; er rusten geen rechten op. Andere herfstfoto’s zijn ook beschikbaar.
 

Wilt u aandacht schenken aan deze Challenge?

Voor meer informatie, neem contact op met:

Liesbeth den Haan (IVN Rotterdam e.o.), tel. 06-4704612
De pers kan voor vragen ook terecht bij Annemijn van Hilten, woordvoerder bij IVN via pers@ivn.nl of 0683878256