De Blauwe Verbinding is klaar (Rotterdam-Rhoon-Barendrecht) Landschap

De Blauwe Verbinding is klaar (Rotterdam-Rhoon-Barendrecht)

Rotterdam en omstreken 30 juni 2018

Tussen het Zuiderpark in Rotterdam, het toekomstige landschapspark het Buijtenland in Rhoon en de Zuidpolder in Barendrecht ligt een bijzondere waterverbinding ‘De Blauwe Verbinding’. De feestelijke oplevering is op 6 juli en op 7 juli.  IVN Rotterdam geeft op 7 juli om 10:30 een excursie op het Zuidelijk Randpark. Deze start op het parkeerterrein naast de tramhalte.

De werkzaamheden startten in november 2012 en nu is de Blauwe Verbinding klaar. De feestelijke oplevering op vrijdag 6 juli begint om 14.00 uur. Bestuurders en vertegenwoordigers van de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht en Rotterdam en van het waterschap Hollandse Delta nemen de route officieel in gebruik. Het feest is ter hoogte van het viaduct aan de Heulweg, aan de kant van de Charloisse Lagedijk.

Beleef de Blauwe Verbinding

De dag erop, zaterdag 7 juli, vinden op en langs de route allerlei activiteiten plaatsen voor alle leeftijden. Op het programma staan onder andere kanoën, wandelen met de boswachter, een vroege vogelexcursie, demonstratie zeilbootjes, een kanotocht voor kinderen. Te veel om hier op te noemen. Kijk voor alle activiteiten in de uitnodiging met plattegrond onderaan dit bericht. 

Iedereen is van harte welkom bij beide evenementen.

Op 7 juli is er ook aandacht voor het schoonhouden van de parken en groengebieden. De Blauwe Verbinding zorgt voor schoon water in het Zuiderpark en de gebieden.

Zaterdag 7 juli om 14.00 uur kunt u pal langs de Blauwe Verbinding, bij het Havenhoofd Carnisselande, ook nog naar een tuinstoelenconcert.  

Uitnodiging_Kaart_Blauwe_verbindingActiviteiten_langs_de_route

Meer informatie over ‘De Blauwe Verbinding’.
Informatie De Blauwe Verbinding (Link)

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina