Ledenwandeling Zoetermeer (30 juni 2018)

Ondanks het warme weer waren er toch 11 leden gekomen om deze wandeling van 11 km. met ons mee te maken.
Via de Nelson Mandelabrug liepen we naar Brasserie Meerzicht om eerst een kopje koffie te drinken. Door wat gezellige straten kwamen we door een prachtig park en
liepen we daarna minstens 1 km. langs een mooie vaart bij de Meerpolder. Langs de sportvelden lopend kwamen wij weer in een natuurgebied, het Buytenpark. Het is verwonderlijk hoeveel groen er is in Zoetermeer en omgeving. Even later liepen we een nogal steile heuvel op. Onze inspanning werd beloond door het prachtige uitzicht op Zoetermeer.
We daalden af en kwamen in een gebied waar runderen liepen. Mountainbikers maken ook veel gebruik van het heuvelachtige terrein. Uiteindelijk kwamen we bij SnowWorld terecht, waar we kort pauzeerden. Het is wel een raar gezicht als het buiten meer dan 25 graden is en binnen de skiërs dik ingepakt bezig zijn met het afdalen van de piste.
Weer op de route door het mooie Westerpark moesten we wel nog even over een houtsnipper-pad van ongeveer 1 km.. Daar zagen we zelfs al paddenstoelen. Iedereen is heelhuids aangekomen en we hebben een prachtige wandeling gehad, met grote variatie.

Tekst en foto’s Lenie Lelie en Anita van Keulen.

Zoetermeer polder slootZoetermeer weide