Ledenwandeling Koninklijk Landgoed De Horsten (30 november 2019)

Tekst en foto’s Lenie Lelie en Anita van Keulen

Aantal wandelaars: 12

Vanaf station Voorschoten liepen we de eerste kilometer om bij het koffie- en theehuis Jansland de eerste stop te hebben. Dit koffie- en theehuis wordt gerund door mensen met een beperking en het gebak e.d. wordt door hen zelf gemaakt. Er werd dan ook veel gebruik van gemaakt.

De Horsten bospad
Maar nu moest er dus wel gewandeld worden en dat was geen straf.
Een prachtig natuurgebied en aansluitend het landgoed De Horsten. Anita had bij de eerste stop al via het internet (zo gemakkelijk gaat dat tegenwoordig) kaartjes voor ons besteld voor het betreden van het landgoed.

De herfst was ingetreden, maar er was nog genoeg moois te zien en de kleuren waren prachtig, zeker omdat de zon uitbundig scheen. Mooie beukenlanen en bospaden. Af en toe even uitkijken bij een modderig pad, en af en toe een helpende hand als het iets te moeilijk werd. Iedereen genoot van de mooie omgeving en wat de natuur te bieden had.
De laatste stop was ook weer bij een theehuis met de logische naam Theehuis de Horsten.
De Horsten bladerpaletJammer genoeg was de laatste kilometer langs een rijksweg. Dit is nooit te vermijden als je weer naar een station moet. Deze wandeling kunnen we zeker nog een keer gaan doen in een ander jaargetijde. De wandelaars waren hier allemaal mee eens.