Brielle - tussen Vestingstad en Batterijgeschut (20 juli 2019)

Ondanks de slechte weersvoorspellingen en daardoor een paar afzeggingen
zijn we toch met 7 personen aan de wandeling begonnen. Ik weet niet hoe het komt, maar we hebben waarschijnlijk een speciale weergodin want na de koffie (er viel toen heel veel regen) werd het droog en hebben we de 12 kilometer in de zon gelopen.

Brielle Stadshaven

 

Brielle is een erg leuke stad en na enkele winkelstraten, liepen we langs de muren van de stad en na de stadspoort het groen in. Rondom de stad is een groot natuurgebied en sommige paden waren een kilometer lang. We volgden ook de Cooperbaan waar de mensen in uniform vaak hun oefeningen moeten doen maar wij deden het op onze snelheid.

Het lange pad langs de Brielse Maas bracht ons bij Restaurant De Kogeloven met een prachtig uitzicht op het water en aan de andere kant een stenen toren en een oude kustbatterij. Hier hadden we natuurlijk even een koffiestop.

Brielle Kogeloven
Na de Heindijk liepen we naar beneden naar de Hoonaardweg (1 km.) en zagen we na een bruggetje de stadspoort weer. Het moet gezegd worden dat, toen we bij de bushalte stonden om weer naar huis te gaan, de buien weer terug kwamen.


Iedereen genoot van deze mooie wandeling en we hebben afgesproken om deze nog een keer in ons programma op te nemen.

Lenie en Anita