Rotterdam en omstreken
Natuur in de Buurt
Op
maandag15mrt202109:00

Puzzeltocht door Park De Twee Heuvels - t/m 15 maart 2021

De wandeling gaat door het park De Twee Heuvels. Dit stadspark ligt in de Rotterdamse wijk IJsselmonde. Het park is aangelegd in 1971 en is circa 50 hectare groot. De naam dankt het park aan de twee kunstmatige heuvels; het is zodanig aangelegd dat het groter lijkt dan het in werkelijkheid is.

Onderweg kan je vragen beantwoorden; deze vragen hebben te maken met de natuur die je tegenkomt. In de tocht zijn ook enkele eenvoudige opdrachten opgenomen. Daardoor is deze activiteit leuk om samen met kinderen te doen.

De route inclusief de meerkeuzevragen is te vinden in de app genaamd IVN Routes. Deze app kun je gratis downloaden op je mobiele telefoon, uit de App store (Iphone) of Google Play (smartphone). In de app zoek je de wandeling met de naam Park de Twee Heuvels, Rotterdam. Zet de locatiebepaling bij de app op je telefoon aan.
Je kunt deze (en andere) Routes ook vinden op de website van IVN: https://www.ivn.nl/ivn-routes. Daar staat uitleg over de werking van de app en hoe je kan manoeuvreren in de app.
Het is ook mogelijk een pdf document met de volledige routebeschrijving en -informatie te downloaden, op te slaan en desgewenst te printen. Open de route van je keuze, dan zie je in het groene blokje (bovenaan links op je computersscherm; onder de inleidende tekst op je mobiele telefoon), het symbool voor printer staan. Klik daarop.

De puzzel
Noteer onderweg de letter die staat voor het juiste antwoord op de 10 meerkeuzevragen. De 10 letters vormen een zin.

Maak fotos onderweg en stuur die samen met de oplossing (de slagzin) naar ivnrotterdam@gmail.com. Voor de goede inzenders ligt een kleine (digitale) verrassing te wachten.

Startlocatie: parkeerterrein bij zwembad IJsselmonde aan de Dwarsdijk 78, 3078 JD Rotterdam. Zie bijgaand kaartje, voor de ingang tot het park (bij sterretje).

Park_2_Heuvels_Startpunt

Algemene informatie

donderdag 28 januari 2021 - 21:48 tot maandag 15 maart 2021 - 09:00
Locatie: 
Park Twee Heuvels
Dwarsdijk 78
3078 JD Rotterdam
Nederland
Google Maps image