Rotterdam en omstreken
Slootjesdagen
Op
zaterdag11jun202213:30

Ontdek de wondere waterwereld van de sloot

Ga mee op onderzoek in het water en ‘duik’ in de wereld van de waterdiertjes. Zaterdagmiddag 11 juni kun je een tijdslot reserveren en het waterleven in een Rotterdamse sloot ontdekken onder begeleiding van je eigen enthousiaste IVN begeleider. De IVN Slootjesdagen zijn van 10 tot 12 juni 2022 door heel Nederland; in de Rotterdamse regio wordt de Slootjesdag dit jaar gehouden in het Berg- en Broekpark.

Ga op zoek naar een kokerjuffer, ontdek wie er zonder ijs kan schaatsen en vang de snelste zwemmer van de sloot! Het kan allemaal tijdens de jaarlijkse IVN Slootjesdagen. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen dan samen met een (groot)ouder waterdiertjes vangen en allerlei waterproefjes doen. Waterdiertjes vangen is niet alleen leuk om te doen, tijdens de Slootjesdagen help je ook mee de waterkwaliteit te onderzoeken door te noteren, op een zoek- en telformulier, wat je gevangen hebt. Als je jouw gegevens invoert, zie je gelijk wat de score van jouw sloot is!

 

Wanneer en hoe laat?

  • Zaterdag 11 juni 2022
  • Van 13.30 tot 16.15 uur
  • Berg- en Broekpark, 6-12 jaar oud met 1 (groot)ouder/volwassene
  • De activiteit is gratis en benodigde materiaal is beschikbaar.

 

Er zijn 3 tijdsloten van 45 minuten. Elke visplek heeft zijn eigen begeleider. Per huishouden mogen maximaal 3 kinderen meedoen en 1 volwassene. Je krijgt een visplek en tijdslot van 45 minuten toegewezen. Met bakjes, schepnetjes en zoekkaarten ga je je vangsten bekijken. Om eventueel lekker te zitten in het gras, kan je je eigen kleedje meenemen. Denk ook aan toepasselijke kleding en kaplaarzen en neem goede zin en nieuwsgierigheid mee!

 

Hier aanmelden [klik op aanmelden]

Aanmelden is verplicht, via onderstaand aanmeldformulier.

 Bij de bevestiging van de aanmelding hoor je bij welke shift je ingedeeld bent. Er is een beperkt aantal plekken, dus geef je snel op!

Je kunt je aanmelden tot en met 9 juni of tot het vol is.

 

Tijdens de activiteit worden foto’s gemaakt die voor communicatie-doeleinden gebruikt worden. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, geef dit aan in het opmerkingen-veld van het aanmeldformulier.

 

Locatie

Het Berg- en Broekpark in Schiebroek is prachtig gelegen tussen kinderboerderij De Wilgenhof en Plaswijckpark aan de Ringdijk. We gaan vissen in de sloot bij de rij wilgen in het midden (zie kaartje; visplekken zijn langs de rode  lijn), in de buurt van de snoekenpaaiplaats en het windmolentje. Dat is ook de ontmoetingsplek, te herkennen aan de felgroene IVN-vlag.

Berg- en Broekpark

Wil je meer informatie?
Bel met Catolien Vermeulen, tel. 06-10669745
Aanmelden uitsluitend via het formulier; dit kan niet telefonisch!

Algemene informatie

zaterdag 11 juni 2022 - 13:30
Locatie: 
Berg- en Broekpark
Ringdijk
Rotterdam
Nederland
Google Maps image