Rotterdam en omstreken
Insecten
Op
zaterdag02jul202222:00

Nachtvlinderavond in Heemtuin Westwijk (Vlaardingen)

Het weekend van 1 en 2 juli is de Nationale Nachtvlindernacht. Verspreid door het hele land zullen er excursies worden georganiseerd, zo ook in Vlaardingen. Overdag kun je veel vlinders zien vliegen maar ’s nachts vliegen er nog veel meer. Waarom vliegt de ene vlinder overdag en de andere vlinder ’s nachts? Wat is het verschil tussen een dag- en nachtvlinder? Zijn alle nachtvlinders bruin? En zijn het allemaal motten? Wil je deze wondere wereld ontdekken, kom dan naar de Heemtuin Westwijk in Vlaardingen.
Deze nacht is iets voor diehards. De zon gaat namelijk pas iets na tienen onder. Maar dat moet je ervoor over hebben. Juli is namelijk dé nachtvlindermaand om veel soorten te zien. De resultaten van deze nacht zullen worden doorgegeven aan de Vlinderstichting.

De natuurgidsen van IVN Natuureducatie in samenwerking met Natuurlijk Waterweg Noord (KNNV) trekken alles uit de kast om te spotten welke nachtvlinders zich willen laten zien in de Heemtuin. Veel nachtvlindersoorten worden aangetrokken door licht; andere weer door een speciaal smeersel. Tijdens deze wandeling door de Heemtuin proberen we op beide manieren nachtvlinders te lokken.

Deelname is gratis.
Aanmelden is verplicht via ivnrotterdam@gmail.com. Doe dat uiterlijk vrijdag 1 juli 2022 om 19.00 uur. Je krijgt per e-mail een bevestiging van je deelname en nadere aanwijzingen. Kinderen en jongeren onder de 14 alleen onder begeleiding van een volwassene.

Bereikbaarheid:
Na aanvang van de excursie wordt het toegangshek gesloten - dus kom op tijd.
De Heemtuin is gelegen aan een fietspad. De ingang is te bereiken vanaf de Marnixlaan tegenover de achterkant van Dirk van den Broek. Als je daar het fietspad (Heemtuinpad) op gaat, ligt de ingang ongeveer na 20 meter aan je linkerhand.
Parkeren fietsen: bij voorkeur  binnen het hek.
Parkeren auto’s: bij supermarkt Dirk van den Broek, Wiardi Beckmansingel.

Voor meer informatie:
Corry van den Berg 06-25050410
Johan Torn 06-22692056

 

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor deze avond eventueel afgelast wordt. Dit is het geval als de weersomstandigheden zodanig zijn dat er geen nachtvlinder te verwachten valt. Houd deze website in de gaten.

 


Heemtuin Westwijk vertrekpunt

Algemene informatie

zaterdag 2 juli 2022 - 22:00
Locatie: 
Heemtuin Westwijk
Heemtuinpad 1
3132 PT Vlaardingen
Nederland
Google Maps image