Rotterdam en omstreken
Natuur
Op
donderdag31aug201719:30

Lezing en excursie over Vleermuizen (31 augustus en 7 september)

Tekst: Liesbeth den Haan

Foto: © Niels de Zwarte; hergebruik niet toegestaan

 

Over de fascinerende vleermuis organiseert IVN afdeling Rotterdam e.o. een tweeluik, namelijk een lezing (op donderdagavond 31 augustus) en een excursie (op donderdagavond 7 september). De lezing wordt gegeven door een vleermuisexpert die onder meer jarenlang onderzoek heeft gedaan naar vleermuizen in het Kralingse Bos; de excursie wordt begeleid door twee medewerkers van Bureau Stadsnatuur.

Gewone Dwergvleermuis - copyright Niels de Zwarte
(Gewone dwergvleermuis)
 

De vleermuis is het enige vliegende zoogdier. Het is alom aanwezig, ook in bebouwde omgeving, maar is weinig bekend en gekend. Er gaan ook allerlei fabels over de vleermuis. Tijdens de lezing zult u meer te horen en te zien krijgen over de bijzondere levenswijze en het nut van vleermuizen.

Gelet op het beperkt aantal plaatsen bij de lezing en de excursie, is inschrijving vooraf verplicht. Dit kan per e-mail (liesbethdenhaan@gmail.com). Na aanmelding ontvangt u bericht of er nog plaats is.
 

Tijd en locatie lezing: 31 augustus, LCC Romeynshof, zaal Briand, open vanaf 19.30 uur. Toegang voor niet-leden IVN-afd. Rotterdam is € 7,50 (contant te voldoen bij de zaal).


Tijd en locatie excursie: 7 september, Kralingse Bos, vertrek om 20.15 uur; locatie nader te bepalen. Bij overintekening van de excursie hebben degenen die de lezing hebben bijgewoond voorrang bij deelname aan de excursie.
 

Voor meer informatie kunt u zich telefonisch wenden tot Liesbeth den Haan op tel. 06-47046122.

 

IVN Rotterdam en omgeving

ivnrotterdam@gmail.com (voor aanmelding: liesbethdenhaan@gmail.com)

Algemene informatie

donderdag 31 augustus 2017 - 19:30
Locatie: 
LCC Romeynshof, zaal Briand
LCC Romeynshof
Rotterdam
Nederland
Google Maps image