Rotterdam en omstreken
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag18jun202210:00

Excursie op natuureiland De Zaag

De Zaag is een uniek gebied gelegen in de Nieuwe Maas dat staat onder invloed van getijdenwerking; het hoogteverschil tussen hoog en laag water is tot 1.20 m.. Nieuw gegraven nevengeulen hebben getijdennatuur meer ruimte gegeven. Verder is er een vogelkijkwand geplaatst en een uitzichttoren genaamd de ‘Beverbrug’ - de bever wordt er inderdaad regelmatig gezien. Een deel van het eiland wordt begraasd met runderen.

Samen met twee IVN gidsen ga je struinen over het eiland, op zoek naar de getijdennatuur.

 

Startlocatie is de ingang van het natuurgebied bij het parkeerterrein op het adres Zaag 7, 2931LD Krimpen a/d Lek. Vanaf de Lekdijk het bruggetje over, linksaf slaan.

De excursie is gratis; aanmelding (bij ivnrotterdam@gmail.com) vooraf is prettig maar niet verplicht. Stevige wandelschoenen zijn een aanrader en een verrekijker is handig. De wandeling duurt ong. 2 uur.


Bereikbaarheid met het OV: ofwel met buslijn 194 van Arriva (halte ‘Zaag’, zijstraatje over brug naar eiland) ofwel met de Waterbus onder medeneming van de fiets (halte ‘Stormpolder’, waarvandaan ong. 15 min. fietsen).
Bij de ingang van het terrein is parkeergelegenheid.

 

Meer informatie bij: Liesbeth den Haan (Natuurgids), 06-47046122
 

 

 

 

Algemene informatie

zaterdag 18 juni 2022 - 10:00
Locatie: 
De Zaag
Zaag 7
2931 LD Krimpen aan de Lek
Nederland
Google Maps image